Prickat in alla rätt på V75 – tre lördagar i rad

51-åringen drog in 5,4 miljoner – berättar om: • Formtoppen • Firandet på lördag • Spikarna och miljondraget på V75: ”Struntar i vad folk tycker”

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:

Han drog in 5,4 miljoner kronor på V75 och gick ut i tv och berättade om vinsten.

Nu har 51-årige Joakim Widén prickat in alla rätt på V75 – tre lördagar i rad.

Om han känner press inför jackpottomgången på hemmaplan på lördag? Knappast.

– Tvärtom, jag känner mig avslappnad. Jag struntar i vad folk tycker runt omkring, säger han.

1 av 2 | Foto: KANAL75
Joakim Widén har prickat in rätt rad på V75 tre lördagar i rad.

Lördagen 3 mars så var 51-årige Joakim Widén från Linköping hjärnan bakom sju rätt på V75.

Vinsten via sajten Tillsammans blev hela 5,4 miljoner kronor, där totalt 38 andelar såldes på det vinnande systemet. Totalt var det 30 personer som köpte en varsin och varje andel gav tillbaka 143 000 kronor.

Efter vinsten valde Joakim Widén att gå ut i TV12 och berättade om hur han tänkte och om folks reaktioner efter vinsten till laget som han fick ihop genom att bjuda in sina vänner på Facebook.

– Första tanken var att det skulle bli 1,5 miljoner på sju rätt, nu blev det i stället 4,6 miljoner på enbart sju rätt. Det blev mycket samtal och sms med alla lagmedlemmar. Man var i ett lyckorus, säger Joakim.

”Då kanske jag tänkt annorlunda”

Du valde att gå ut i tv och ställa upp intervjuer, bland annat med oss. Var det en självklarhet för dig?

– Ja, vi vann i ett lag så det hade ändå kommit ut att vi vunnit. Det var ju ändå 30 individer som vann. Hade jag varit ensam om att vinna så mycket så hade man kanske tänkt annorlunda.

Under lördagen kommer delar av storvinnarna fira sin vinst i samband med att V75 avgörs på Mantorp.

– Vi blir ungefär 30 personer, varav ett 15-tal som var med på vinsten. Vi börjar med att träffas hemma hos mig för lite tilltugg och skumpa. Sedan har vi bokat en loge på Mantorp för att käka och kolla på travet.

Prickat in 24 V75-lopp i rad

Och tipsformen är på topp för dagen för den 51-årige Linköpingsbon. Sedan visten 3 mars på Halmstad har Joakims andelsspel prickat in sju rätt i de två senaste V75-omgångarna också.

– Det var någon skrev till mig att jag prickat in 24 V75-lopp i rad, så känn ingen press inför jackpottomgången på Mantorp, ha ha.

Känner du någon press då?

– Nej, jag känner ingen press, det är mer tvärtom, jag känner mig avslappnad och struntar i vad folk runt omkring tycker.

Finns det någon hemlighet bakom succén och formtoppen?

– Det gäller att läsa på mycket, tränarna börjar att kasta skor och det är viktigt med infon på balansen bland annat. Och det börjar komma ut lite mera namnkunniga hästar på start. Men man är väl inne i ett litet flyt.

Ni ska ju fira miljonvinsten i morgon, vad förväntar du dig av dagen och kvällen?

– Vi förväntar oss att sätta vår fjärde raka sjua. Restaurangen i Linköping är ju redan bokad på kvällen för en ny segerfest, ha ha.

”Brukar kunna skrälla”

Vad tror du annars om omgången på Mantorp?

– Det brukar kunna skrälla på Mantorp och jag tror det kan bli miljonutdelning, men då måste favoriten 2 Sir Ratzeputz fällas i V75–3. Men att någon kommer sitta ensam med 43 miljoner tror jag inte, då det är för få hästar på start. Det är bara ett 15-hästarslopp, där en av hästarna dessutom är struken.

Hur fäller man Sir Ratzeputz då?

– Jag tror ”Ludde” (Lutfi Kolgjini) går till spets och jag tror tror mycket på 3 Djali Boko. Det kan bli körning och jag tycker att man ska ta med många hästar i loppet.

”Långt fram i min rankning”

Vilka är dina två bästa spikar?

– 6 Linus Boy (V75–5) brukar vinna när Johnny Takter kör. 12 Generaal Bianco gör årsdebut och man vet inte riktigt hur formen sitter och har spår 12.

– 10 Ready Ribb (V75-1). Det finns förvisso två nackdelar och det är spåret och att Björn Goop inte kör, men det är ett långlopp. Jag tror 11 Qahar Q.C. är det största hotet.

Joakim Widén bjuder även Trav365:s läsare på en riktig rysare, enbart streckad på en procent i skrivande stund. Det handlar om 1 Jula Menuett i V75–2 med hemmakusken Kim Eriksson i sulkyn.

– Om han tar spets och behåller den så kanske han inte släpper fram någon. Hästen ligger väldigt långt fram i min rankning i alla fall, det är ett riktigt miljondrag, avslutar Joakim.

Publicerad:

LÄS VIDARE