Oväntade (?) resan – blev bjuden av storvinnaren

Stjärnan: ”Det uppskattas” • Chanserna som en av nyckelkuskarna på V75

1 av 2 | Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL75
Carl Johan Jepson hade ett rekordår i fjol som kusk. Nu är han tillbaka i Sverige igen efter en vecka i Las Vegas. På lördag blir han en av nyckelkuskarna på V75.
TRAV

Svensken vann 20,8 miljoner kronor på V75.

Här är fina gesten: vinnaren bjöd stjärnkusken Carl Johan Jepson, 40, på en lyxresa till Las Vegas.

– Det uppskattas ju naturligtvis, säger Jepson, som på förhand blir en av nyckelkuskarna i lördagens V75-omgång.

40-årige Carl Johan Jepson hade ett rekordår i fjol.

Totalt körde han in 10 917 737 kronor och hade 12 i segerprocent efter att ha vunnit 134 lopp som kusk.

2017 slutade på allra bästa vis då han vann på V75 på nyårsafton med Mack Dragan och Friend of Nature. Två vinster som bland annat gav en spelare sju rätt på V75 och en vinst på 20,8 miljoner kronor.

– Jag har hört mig för lite men ännu inte pratat med honom. Ryktet säger att han gillar Las Vegas. Om det stämmer kan han förvänta sig en resa dit som han sent kommer glömma, sa vinnaren i en intervju med Kanal75.

”Annorlunda upplevelse”

Sagt och gjort, i söndags kom Carl Johan Jepson hem efter en vecka i Las Vegas, bjuden av miljonvinnaren.

– Det uppskattas ju naturligtvis och inte någonting man tackar nej till. Det var en fin gest. Det har varit en lång vinter och man måste passa på att ta ett break, och det passade bra nu när det var lite lågsäsong, säger Carl Johan Jepson.

Vad gjorde ni och kunde du koppla bort travet?

– Jadå, det var en rätt så lugn resa med mycket sol och pool. Vi hade tur med vädret och det var ungefär 25 grader på dagarna. Vi såg bland annat på ishockey och Vegas Golden Knights. Det var en liten annorlunda upplevelse att få uppleva NHL på plats.

– Jag gillar att resa och när jag hade träningsverksamhet tidigare var det mycket svårare att få möjlighet till ledighet. Nu har man faktiskt lite bättre möjligheter, men det går ju inte att vara borta för länge. Men man blir hungrigare när man kommer tillbaka.

”En rolig kantboll”

Efter att laddat batterierna i Las Vegas blir Carl Johan Jepson en av nyckelkuskarna när V75 gästar Mantorp med en jackpott på 43 miljoner kronor. Han kör i sex av de sju avdelningarna och sitter bland annat upp bakom favoriterna 10 Ready Ribb (V75–1) och 5 Erik Sting (V75–6).

– Spelarna är väl rätt ute bland de som är tippade om det klaffar, säger han och passar på att varna för skrällen 6 Kahleesi som han kör i V75–2.

– Det är en häst som jag gillar som hade ett bra fjolår och har årsdebuten avklarad. Jag hoppas hon kommer få ett fint år och det är en häst som det finns utveckling i. Det är en rolig kantboll om det blir barfota runt om, men det måste bli en mjuk bana för att det ska bli aktuellt.

Carl Johan Jepson passar på att ta en tävlingsledig fredag för att bland annat läsa på om loppen och ladda upp med SHL-slutspel och Färjestad mot Skellefteå i Löfbergs Lila Arena under kvällen.

– Jag är allmänt idrottsintresserad och försöker följa Färjestad så bra det går. Det är en skön avkoppling. Sen gäller det att komma i säng i tid och äta och dricka rätt.

”Gäller att vara skärpt”

Även 2018 har börjat bra för Carl Johan Jepson. Han har en segerprocent på 13 efter 30 segrar och 2,7 miljoner inkört.

– Det är inte lätt naturligtvis att slå fjolårets siffror, men det gäller att vara skärpt, fokuserad och hungrig och göra det så bra som möjligt med alla de styrningar man får, säger han och fortsätter:

– Jag försöker hålla igång mig själv så gott det går. Det är ett jäkla kul jobb jag har så jag har inte svårt att motivera mig. Jag trivs med vardagen och tycker jag ligger på en lagom nivå i antal lopp.

Är det rimligt att tro att du till och med kan slå fjolårets siffra i inkörda pengar?

– Det är klart att målsättningen är att hela tiden utvecklas som kusk. Jag tror det blir svårt att vinna lika många lopp, men förhoppningsvis kan man köra in ännu mera pengar när prispengarna ökar. Jag har aldrig haft en sådan här bra start i alla fall.

Redan under lördagen har alltså Carl Johan Jepson sex chanser att putsa till årets statistik ytterligare.

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Las Vegas

Mantorp

NHL