Chocken – trodde han missat final

Foto: Petri Puros jättetalang Cash Crowe gjorde en makalös insats efter galopp och knep en finalbiljett i Drottning Silvias Pokal
TRAV

Petri Puro trodde att jättetalangen Cash Crowe missat finalen till Drottning Silvias Pokal.

Då fick han glädjebeskedet.

– Jag trodde bara det var de två främsta som gick till final, nu är vi ju med i varje fall, sa en lite chockad Petri Puro i ATG Live.

Ready Cash-dottern Cash Crowe hade inlett karriären strålande med fem segrar på de fem inledande starterna – därmed kom hon som obesegrad till uttagningarna i Drottning Silvias Pokal på Åby under fredagskvällen.

Det fyraåriga stoet ställdes mot sitt hittills tuffaste motstånd, men spelades till jättefavorit, både på V64 och vinnarspelet.

Någon seger blev det inte för Cash Crowe, och Halmstadtränaren Petri Puro fick därmed se segerraden bli bruten för sin jättetalang.

Men, han fick se något annat: en makalös insats.

”Bland det grövsta man sett”

Cash Crowe, som vanligt körd av toppkusken Johnny Takter, galopperade direkt från start och tappade mycket mark – och de flesta trodde nog att hon var borta från chansen till en finalplats. Cash Crowe gick dock strålande efter sin galopp och trots en del strul under vägen flög hon fram över upploppet och slutade trea i mål, och knep därmed den sista finalbiljetten.

– Det var bland det grövsta man sett, sa experten Fredrik Widman i ATG Live om Cash Crowes insats.

Tränaren Petri Puro stod vid bankanten och när reportern Jan-Olof Molin klev fram till honom trodde han att finalen var puts väck.

– Jasså? Jag trodde bara det var två som gick till final, ja, nu är vi ju med i varje fall, sa Petri Puro när ”Molle” berättade att de gått till final och fortsatte:

– Hon var tapper och visade i varje fall sin klass, att hon tillhör de bästa i kullen.

Kusken Johnny Takter sa så här efter loppet, i ATG Live:

– Det var ett bra kvitto det här, men det var tråkigt att hon galopperade, hon snubblade till och tappade bakaktionen två gånger och den andra gången blev det galopp. Det är en fantastisk häst med bra hjärta och bra inställning, men det är alltid tråkigt när de gör bort sig, det känns aldrig rätt för mig. Men, jag är imponerad av henne.

Se nedan, för finalfältet i Drottning Silvias Pokal

Final, Drottning Silvias Pokal

Häst – Tränare

1. Ginny Weasley – Robert Bergh

2. Inga In Heaven – Fredrik Wallin

3. Dixi Sisu – Per Nordström

4. Undine – Catarina Lundström

5. Quebec C.D. – Peter G Norman

6. Caddie Lisieux – Roger Walmann

7. Nouvelle Avenue – Thomas L Larsson

8. Julia af Solnäs – Peter Untersteiner

9. D´Laina – Claes Sjöström

10. Luck Is Back – Stefan Persson

11. Utrecht Rapid – Ann-Catrin Bronsman

12. Cash Crowe – Petri Puro