Trav

Träder fram – efter hoten: ”Är en idiot”

Av: 

Daniel Söderbäck

TRAV

Polisanmäldes efter att ha skickat hot via sms – nu väljer V75-kusken att träda fram

Den kände V75-kusken polisanmäldes efter att ha hotat en kollega.

Nu väljer kusken bakom hoten att träda fram via ett inlägg på Facebook.

”Jag är en stor idiot i vissa situationer”, skriver Nicklas Westerholm, 26.

Det var i fredags som sajten Trottosport gick ut med nyheten att en amatör inom travsporten hotats via sms av en mellanstor tränare och känd V75-kusk.

Anledningen till hoten ska enligt sajten ha varit att amatören gått ut på sociala medier med information om en händelse, där en kollega och en vän av samma tränare i ett gemensamt sällskap utsatts för en obehaglig upplevelse.

Då svarade den kände V75-kusken med att via sms hota amatören, enligt sajten.

– Jag polisanmälde då saken och kontaktade även ST (Svensk Travsport), sa amatören till Trottosport.

Polisanmälan lades ner och Svensk Travsport tog ärendet vidare till disciplinnämnden, utan någon påföljd för tränaren och kusken.

”Förstår att folk blir upprörda”

Nu väljer kusken bakom hoten att träda fram. I ett långt inlägg på Facebook, som publicerats via Travgruppen, beskriver en ångerfull Nicklas Westerholm, 26, att det är han som ligger bakom hoten.

”Jag är Nicklas Westerholm. Jag är den som kallats känd V75-kusk och det är helt riktigt att jag har skickat de otrevliga SMS som offentliggjorts. Jag har all förståelse för att folk blir upprörda och att det spinns iväg olika gissningar om vad saken kan gälla”, inleder han sitt inlägg.

”Jag vill skydda dem”

Ursprunget till hoten är att Nicklas Westerholm menar att han har storebrorskomplex, något som gör att han vill skydda de han bryr sig om.

”Jag är en stor idiot i vissa situationer. Det finns särskilda människor kring mig som jag känner mig som en storebror för trots att jag inte är det. ...De är som småsyskon, jobbiga ibland med sina hyss och sitt dåliga omdöme i vissa lägen men jag blir ändå förbannad om någon ger sig på dem och jag vill skydda dem. De har till exempel vid ett tillfälle betett sig jäkligt illa mot en av mina tränarkollegor och det fick de naturligtvis ansvara för”.

”...En av dem blev utsatt för vad jag tyckte var trakasserier och hon klarade inte att försvara sig. Under en lång tid såg jag saker som retade mig allt mer. Till slut rann det över för mig och jag skickade SMS i ilska och affekt som byggts upp under lång tid”, skriver han.

”Har bett om ursäkt”

En ångerfull Nicklas Westerholm, skriver vidare att händelsen inte har någonting med hans tränarverksamhet att göra, utan är en ”privat grej som blåsts upp”.

Nu vill han lägga händelserna bakom sig och fokusera på framtiden.

”ST har utrett ärendet. Jag har bett om ursäkt. Jag har aldrig på allvar menat att göra verklighet av mina förhastade ord och det trodde jag inte någon annan heller uppfattade där i stridens hetta. Nu kommer jag inte lägga mer energi på den här saken. Jag har hästar att träna och lopp att köra”.

Nicklas Westerholm är a-tränare på Romme och har hittills i år kört in över 1,8 miljoner kronor som tränare. Som kusk har han kört in 2,5 miljoner kronor

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!