”Det är en riktig sköning det här”

Publicerad 2017-01-03

Sphinx d'Inverne och glada delägare.

Tvåa, etta, etta.

Stall Karlskronas häst i Rikstravet - Sphinx d'Inverne - är säkerheten själv.

Ett trettiotal av delägarna hade tagit sig till Kalmartravet under måndagslunchen och fick se den favoritspelade fyraåringen ta sin andra seger i tävlingen.

16 600 av totalt 21 000 andelar har sålts i den landsomfattande tävlingen Rikstravet som i år samarbetar med hockeyns högsta serie SHL.

Stall Karlskrona är ett av nio lag som har andelar kvar till försäljning - detta trots att tränaren Thomas Madsen sitter på tävlingens mest framträdande häst så här långt.

Nyblivne fyraåringen Sphinx d'Inverne inledde med en andraplats samma dag som tävlingen drog igång 1 december. Därefter har det blivit två raka segrar.

Kim Eriksson satt bakom när hästen spårade ett av V4-loppen från start till mål i Kalmar på måndagen. Segertiden 1.17,2 över 2140 meter med voltstart.

V75 på hemmaplan

Sphinx d'Inverne var bra i ett lite enklare gäng och tränaren Thomas Madsen smider planer för framtiden.

– Det är en riktig sköning det här, du kan köra honom med lillfingret och petar du på honom är han med på noterna direkt. Hästen var ännu ett snäpp bättre i dag. Lördagen 4 mars är det V75 i Kalmar och då ska han vara i riktigt toppform hade jag tänkt. Det är ett tag dit förstås och mycket kan hända – men sådan är planen i alla fall, säger Thomas Madsen.

Sms av glada

Ett trettiotal av delägarna i Stall Karlskrona mötte upp i vinnarcirkeln.

– Det är stort intresse. Efter loppet i dag hade jag hela mobilen är full av sms från glada delägare.

Stall Karlskrona ligger på en andraplats i tävlingen som toppas av Brynäs. Tävlingen pågår till 30 juni och andelar i nio av 14 stall säljs ytterligare en tid.

Mikael Wikner, Kanal75