Trav

Wangle: ”Är otroligt svagt av spelarna...”

Av: 

Carl Wangle

TRAV

20 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Då lyckades landets spelare vara som sämst.

30 system försvann när Gigant Proud vann avslutningen.

Jag fattar ingenting.

Nej, det här var verkligen ingen V86-rad som skulle gett jackpott.

Speciellt inte när man ser till vilka hästar som vann (Sapajou, Mr Perfection, Jessica Highness & Mellby Duke). Alla hårt spelade.

Mest förvånansvärt är att 30 (!) system var med inför V86-8, men alla förlorade på Gigant Proud – skrikhästen i loppet.

Om någon skulle sagt jackpott på Mattias Djuses vinnare så hade jag bara skrattat.

Men på något sätt lyckades spelarna krångla till det för sig – rejält.

Det var en otroligt svag insats av oss. Minst sagt!

På tävlingsbanan fick vi däremot se flera läckra prestationer – mest imponerad blev jag av Mitos Gold, som krossade storfavoriten Dynamite Light från utvändigt.

Sedan undrar jag var Peter Untersteiner gjort med Mellby Duke.

Här är sportbladets plusbetyg från omgången.

Betyg: 5 av 5 plus

Mitos Gold.

Kommentar: Var strålande utvändigt om favoriten, fick det tuffaste loppet men var bara bäst. Det är en jättefin travare som har framtiden för sig. Insatsen ikväll lovade mycket mer och jag tror den här hästen kommer att få ett toppår.

Betyg: 4 av 5 plus

Mellby Duke

Kommentar: Stannade rejält för två starter sedan när han gick mot överlägsen seger på V75. Hästen kritiserades hårt för att vara en icke-vinnare, men efter den floppen har det verkligen hänt något. Snacka om två häftiga insatser på slutet och spurten på Åby-ovalen var mäktig. Sköljde fältet och var helt överlägsen tillslut.

Betyg: 3 av 5 plus

Carro's Girl

Kommentar: Tog mot alla odds ledningen och höll sedan ruskigt bra från tätpositionen. Var verkligen förbättrad och det syntes att hästen gillade att få trava i ledningen den här gången.

Betyg: 2 av 5 plus

Dedes Mythical

Kommentar: Har jag spelat varje gång på slutet men blivit besviken. I kväll fick hästen dock revansch och från rygg ledaren kom luckan och det sa bara smack när Sune L Nilsson kunde speeda ner ledaren. Det var minst sagt en välförtjänt seger.

Betyg: 1 av 5 plus

Mr Perfection

Kommentar: Visar verkligen att hästen blir att räkna med i år. Trots spår 12 var hästen helt överlägsen sina konkurrenter och stod för en riktig fin avslutning i vida spår. Kusken Kevin Oskarsson litade på sin häst och därmed var segern ett faktum.

Solvalla

Kommentar: Jag märkte knappt att det kom någon nederbörd alls i dag i Stockholm, ändå var Solvalla en leråker. Marcus Lindgren var rejält irriterad – med all rätt. Jag förstår ingenting...

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!