Tränarens sms till OS-stjärnan: ”Du är bäst”

Drog in 1,4 miljoner på V86: ”Fantastisk känsla” • Tipsen inför kvällens omgång

Uppdaterad 2018-03-22 | Publicerad 2018-03-21

SOK:s fystränare Jesper Sjökvist och OS-stjärnan Josefin Olsson drog in 1,4 miljoner kronor på V86.

Tränarens sms till OS-hoppet: ”Du är bäst i Sverige”.

– Det var en fantastisk känsla, så jäkla kul när det lyckas, säger Jesper Sjökvist.

Inför vinter-OS i Sydkorea var han bland annat fystränare till de framgångsrika svenska skidskyttarna för Sveriges Olympiska Kommittés räkning.

Till OS i Tokyo 2020 tränar Jesper Sjökvist, 44, 30–40 aktiva, bland annat OS-hoppen Peder Fredricsson och seglaren Josefin Olsson.

Förra onsdagen var Jesper Sjökvist och Josefin Olsson bäst i en annan sport: att tippa trav.

”Tittade i efterhand”

Duon spelade in totalt 1,4 miljoner kronor som 275 andelsköpare fick dela på via systemet ”Gulddragets 86!”. Varje andel kostade 100 kronor och gav tillbaka 5 012 kronor. Den totala vinstsumman var bäst i hela landet.

– Jag tittade på loppen i efterhand när jag kom hem vid 22 eftersom jag var på en konsert med min son. När jag gick in på Tillsammans-sidan såg jag att det var 25 kommentarer, då förstod jag att någonting hade hänt, säger Jesper Sjökvist till Trav365.

– Jag var nöjd med spelet vi gjorde innan konserten. Tidigare har jag och ”Jossan” kört lite fegspel med två spikar på V86, men den här gången valde vi tre så vi kunde gardera upp de övriga loppen ordentligt.

”Så jäkla kul”

Hur reagerade du när du insåg att ni tagit hem 1,4 miljoner totalt?

– Det var en fantastisk känsla, det är så jäkla kul när det lyckas och dessutom på V86 som jag tycker är ännu svårare än V75.

Hur samarbetar du och Josefin när ni gör systemen?

– Jag har mer ett fotografiskt minne och kommer ihåg hur hästarna har kört tidigare, ha ha. ”Jossan” kollar mycket på kuskar, så som jag har lärt upp henne.

Under onsdagskvällen satt Josefin Olsson själv på ett årsmöte med sin klubb KSSS. Jesper Sjökvist kunde dock inte hålla sig och skickade ett sms till OS-hoppet i Tokyo.

– Jag skrev: ”Du är bäst i Sverige, du är den som spelat in mest”. Det var fantastiskt roligt, säger Jesper.

”Känner jag starkt för”

I kväll saxas V86-omgången mellan Bergsåker och Solvalla.

Jesper Sjökvist har två klara spikar till omgången. Han tror på två hästar tränade av Markus Pihlström.

– 3 Mellby Don Juan (V86–5) känner jag starkt för. Kusken Ulf Ohlsson har i stort sett spikas sig själv och sagt att det är hans bästa chans. Framspår och når hästen ledningen tror jag den går hela vägen i mål.

– 4 Sheherazade Face (V86–7) är min andra spik. Jag såg den på GS75 på Östersund och gick bra där. Nu ska den vara ännu bättre och det blir lite ändringar i utrustningen. Känns som de toppar formen rejält inför kvällen.

Vad är ditt stora miljondrag i kväll?

– Jag är lite inne på att det kan bli lite hur som helst i kallblodsloppen (V86–1 och V86–3). Mitt drag blir 12 Rigel Spik i V86–3. Den känns väldigt lovande och är en stark häst som jag tror går hela vägen.

Följ ämnen i artikeln