”Det kunde vara mer humor i tv”

TRAV

Han har varit en omtalad programledare i trav-tv.

Sven Melander var tillsammans med Benny Haag både älskad och bespottad.

Nu ger skådespelaren och komikern sin syn på dagens program.

– Det kunde vara mer humor, säger han.

Sven Melander medverkade under många år i V64-sändningarna från Solvalla. Varje onsdag stod han och Benny Haag i badmössor i TV4-rutan. Men de komiska inslagen uppskattades inte av alla. Trots att tittarsiffrorna var mycket högre än de är idag.

– Det var många som gillade programmen. Men också många som hatade oss, säger Sven Melander.

– Det var i alla fall en trevlig tid och Benny och jag hade roligt. Man fick träffa många intressanta människor. Både vanliga personer och en del skurkar. Travet är en fascinerande bransch.

Hur följer du travet idag?

– Jag går på trav ibland och tittar mycket på tv. Dessutom har jag del i en ostartad treåring. Så visst följer jag med en hel del.

Saknar du själv att göra trav-tv?

– Nej, inte så att jag saknar det. Men jag skulle kunna tänka mig att göra det igen om jag fick frågan.

– Fast var sak har sin tid och jag har nog gjort mitt inom travet. Nu väljer de att prova lite nya grepp. Produktionen var kanske dyrare när vi gjorde onsdagsprogrammen med bland annat färdigskrivna manus.

– Men det är också så att all dyr tv är inte bra, men bra tv är dyr tv.

Vad tycker du om dagens travsändningar?

– Först av allt vill jag säga att de gör ett utmärkt jobb. Men ibland saknar jag lite mer lättsamhet i programmen. Det kunde vara mer humor för ibland blir det lite väl stelt och uppstyrt.

– Sedan är det synd att onsdagssändningarna inte fick vara kvar i TV4. ATG:s VD Remy Nilson har alltid sagt att travet ska ligga i de stora rikskanalerna.

Har skaffat galopphäst

Sven Melander avslöjar också att han har skaffat sig en ny passion. Förutom travet är nu även galoppen ett stort intresse.

– Jag har blivit intresserad av galopp och har köpt in mig på en galoppör. Hon heter False Image, är fyra år och i träning hos Tommy Gustafsson på Täby. Vi köpte hästen från Argentina och jag äger henne ihop med några kompisar. Det är en kul grej.

False Image vann näst senast på Jägersro och blev femma på Täby under torsdagen.

Vad gör du annars just nu?

– Jag är precis hemkommen från OS i Hongkong. I höst ska jag vara lite ledig och sedan spelar jag revy i Arlöv utanför Malmö, säger Sven Melander.

Michael Carlsson/Minimedia