Experten: Är en hiskeligt bra häst

Foto: Marielles och Save The Quick jagar EM-guld på Solvalla.
TRAV

De kommer från Frankrike och tävlar om 750 000 kronor i EM för ston.

Nu tror Anders Lindqvist på sina hemmahästar.

– De har bra chans båda två, säger Lindqvist till Trav365.

Jubileumspokalen på Solvalla är onsdagens stora höjdpunkt när huvudstadsbanan bjuder på extra V75. Storloppet EM för ston ska också avgöras och loppets förstapris, 750 000 kronor, har lockat profilhästar från Sverige, Finland, Holland, Norge och Frankrike.

Inte toppform

Anders Lindqvist, tränare i Frankrike och expert på fransk travsport, har synat loppet och tror att hästarna från franska tränare, Save The Quick och Marielles, har goda segermöjligheter.

– Jag har pratat med Franck Leblanc som tränar Save The Quick och han är nöjd med sin häst som är fantastiskt bra men nackdelen är att hon inte haft något lopp att gå ut i. Det är en hiskeligt bra häst, man är inte tvåa i Prix Prix de Cornulier annars. Leblanc åker till Sverige med förhoppningar, även om hästen inte är i 100-procentig form. Jag trodde först att hon inte skulle ha någon chans, men efter samtalet med tränaren ändrar jag mig. Det känns som att han har bra självförtroende inför loppet, säger Lindqvist.

Hur het är Marielles?

– Det är en häst som är blixtrande startsnabb så det är möjligt att hon kan komma till ledningen. Dileva Käll är snabb från start, men jag tror att Erik Adielsson kan snuva henne på ledningen. Christophe Martens är ingen bluffkusk, men Erik känner igen de svenska förhållandena bättre och det är en fördel att han kör.

Vilken av hästarna har bäst chans?

– Det är två bra chanser tack vare att Tamla Celeber och Global Midnight fick bakspår, säger Anders Lindqvist till Trav365.