Trav

Svenska talanger jagar seger i Norge

TRAV

Fyra svensktränade hästar tar chansen i Ulf Thoresens Minneslopp på Jarlsberg på söndagen.

Cirka 700 000 kronor väntar vinnaren i Norges största öppna treåringslopp som mönstrar några av Nordens mest lovande travare.

Mest meriterad i den blågula kvartetten är Svante Båths Quid Pro Quo som jagar revansch för den olyckligsaliga galoppen som favorit i E3-finalen för knappt två veckor sedan, men hade fortsatt otur i spårlottningen med att dra bricka åtta bakom bilen.

Snäppet innanför startar Pojke Kronos som glänste vid segern i E3-Consolation och nu står inför sitt examensprov. Hästen är anmäld till världens största treåringslopp Hambletonian i USA dit kvalen går 28 juli och har nu sista chansen att visa sin tränare Roger Walmann om han är redo för ett äventyr på andra sidan Atlanten. Det var just med seger i Ulf Thoresens Minneslopp som Scarlet Knight genrepade när han blev Sveriges ende Hamblatonianvinnare 2001.

Scarlet tränades och kördes av Stefan Melander som nu åker till Jarlsberg med Nato Dream – snabbaste svensk i kullen med sina 1.11,7/1 609 meter auto från elitloppshelgen.

En annan som vet hur det är att vinna Ulf Thoresens Minneslopp är Lutfi Kolgjini som gjorde det med Raja Mirchi 2010. I år heter hans vapen Viking America.

Trolig favorit blir ändå hemmahoppet tillika loppets enda sto Xquisite Chocolate som imponerade storligen då hon besegrade äldre hästar på vassa 1.11,3/1 600 meter auto i sin senaste start.

Robin Johansson/Kanal 75

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!