Vindsnabb bana och jag har en tokspik …

TRAV

Micke Nybrinks krönika med V75-tipsen

Kanonbra i Visby på V86 som stallskrik och moralisk vinnare.

Svek senast men loppet satt i benen.

Pausat kort, återhämtat sig.

Och nu blir det första barfota.

Jägersro drar på för fullt i helgen. Fredag, lördag och söndag tävlas det på den vindsnabba banan i Malmö och det är lika bra att varna för alla hästar som tar ledningen.

Ni minns väl hur fort hästarna sprang under Hugo Åbergs-kvällen den sista juli? Tiderna var absurda i vissa lopp. När hästarna inledde med 1.10 första 500 såg de ut att promenera.

I V75-1 blir det inget småfisande. Opitergium möter Perfect Toll och de körs av kuskar som gillar att slå först och prata sen. Lutfi Kolgjini var svart i blicken efter Opitergiums senaste lopp i Stockholm. Hästen fick inget fäste på Solvallas ”potatisåker” och förlorade som megafavorit på V75. Räkna med en avsevärt bättre insats på hemmaplan och kalkylera också med att Kolgjini skickar fram sin tanks tidigt.

Perfect Toll är ett år äldre och på väg mot eliten. Svanstedt hintar i alla fall om det, även om formkurvan bröts av en halsinfektion i somras. Senast visade han uppåtform och nu kanske han är på topp igen?

Får luckan i badkaret

Det känns som det kommer att smälla när de ryker ihop, det känns därför intressant att strecka en tredje. New Line har jag alltid gillat och i badkaret kör Uhrberg till front, släpper till Ludde och får sedan luckan. Har han ork kvar då? Hästen var kanonfin senast det roliga budet bakom tungviktarna.

Aristocat Boko (V75-2) har sett megafin ut i sin nya regi. Senast stack han undan retfullt enkelt och han är givetvis ett hett bud, även om femtespår är lite scary. Oleander har alltid varit en stor talang men det har inte alltid lirat uppe i kolan som vi säger i storstan. För Marcus Savin har han visat hiskelig fart och förbättring även mentalt. Spetsar, släpper, speedar ner allt?

Guld är inte omgångens clou men det är samtidigt kul att spela på. Duger dynga åt grisen så. Nej, förlåt – det är många fina hästar och jag är bortskämd av alla storlopp. Jag streckar på och struntar i att Dont Wear Pjs debuterar i guld.

Hon ser, milt uttryckt, rätt formstark ut.

I fjärde tar jag fram drivern på ett hål där man borde spela säkert med järnsjuan och ha en wedge kvar. Sen när är det kul att ”lägga upp”? Jag ska upp på green och det är med Guinness Trot som tokspik. Han tävlar troligen barfota för första gången, kan massor – ni minns väl Visby och V86 näst senast? – och om han bara trampar iväg hyggligt duger han.

Vann med 80 meter

Critical Moment (V75-5) gjorde Kolgjini en Going Kronos med senast. Han körde runt 80 meter för de andra och vann med samma marginal. Coolt. Hon har bra chans om hon sköter sig lika fint igen. För kuta kan hon. Roliga rysaren heter Tärnan. Hon avslutade som greyhound på V75 i somras efter strul hela vägen. Formen är lika bra nu.

Det fina treåringsloppet (V75-6) är ett trekejsarslag där jag väljer att gå rakt ut på speedkulan Noble Knight.

På något sätt känns det som det är han som får loppet och sen undrar jag om de kan stå emot?

I V75-7 kryper flera ner i blocken med mord i blicken: räkna med vild körning första biten över 1640 auto i det här bronsförsöket. Streckar vi halva fältet finns chansen att överleva, även om det kan bli travroulette sista biten.