Going Kronos laddad för Criterium Continental

TRAV

Nu smäller det i Paris.

I Criterium Continental ska Europas bästa fyraåring koras.

Sveriges hopp står till Going Kronos.

– Jag tänker kliva in i matchen så sent som möjligt, säger Lutfi Kolgjini.

Going Kronos och Lutfi Kolgjini lottades till spår sex bakom bilen när startlistan till Criterium Continental blev klar på fredagen. Innanför sig har de det finska hoppet Simb Chaplin och från spåret utanför startar den franska travdrottningen Pearl Queen. Längst ut bakom bilens vingar återfinns Hollands bästa häst, kungapokalvinnaren Russel November.

– Det ser väl inte så tokigt ut och kommer helt säkert bli ett sevärt lopp, säger Kolgjini minuterna efter att han fått höra startlistan.

– Jag kommer ta det lite lugnt från start för att skaffa position. Det lär bli ordentlig körning och jag tänker kliva in i matchen så sent som möjligt.

Going Kronos anlände till Paris i söndags och allt har gått så bra som det kan såhär långt. På torsdagen gick han ett finslipande jobb på träningsanläggningen Grosbois.

– Allting verkar VÄLDIGT bra med honom, säger skötaren Dennis Palm, som hela tiden finns vid hästens sida.

Står över Prix d´Amerique

Criterium Continental körs på huvudstadsbanan Vincennes på söndag och vinnaren är direktkvalificerad till vinterns största lopp Prix d´Amerique, vilket Lutfi Kolgjini tidigare har haft siktet inställt på. Nu lutar det dock åt att siktet ställs om oavsett hur det går på söndag.

– Sannolikheten är väldigt liten att han går ut i Prix d´Amerique. Det är min sambo Anna som klivit in och lagt in sitt veto. Hon brukar ha sina åsikter, skrattar Kolgjini.

– Det kan helt enkelt bli för tufft att ge sig in i Prix d´Ameriques 18-hästarkarambolage. Såna lopp kan kosta mer än det smakar och Going har andra vettiga uppgifter här nere.

En av de uppgifterna är Prix de Belgique som körs på Vincennes 13 januari, två veckor innan Prix d´Amerique.

– Vi tar ett lopp i taget men eventuellt går han ut i Prix de Belgique. Där står de värsta hästarna med 25 meters tillägg och det är 50 000 euro att köra om, det är inte så illa det.

– Det finns ett passande femåringslopp också och om allt är bra med hästen kan det även bli start i Prix de France i februari.