Stor travsport – när nerven finns

TRAV

Micke Nybrinks senaste krönika

Hoppas jag fattat rätt.

Men visst borde vi kunna räkna med mer action i loppen nästa år?

Och vem är det som spelar vinnare som en tok i V75-5 varje fredag.

Det ska jag avslöja – Sveriges tyngsta spelare lastar in tidigt.

Från och med mitten av nästa år får vi mer spänning i våra travlopp. Det är i alla fall så jag tolkar det nya anmälningssystem som ska införas. Från och med då är det slut med ”smygtittandet” på spåren för storstallen och toppkuskarna. Då får vi se kusk­eliten, Adielsson, Goop, Kontio och Kihlström och allt vad de heter, från sämre lägen än vi är vana vid. De måste nämligen, fniss, välja häst utan att ha en aning om spåret.

Skapar spelvärda lopp

Jag tror på det här. Det gäller att vi skapar spelvärda lopp på de stora spelen, på V75, V64 och V65. Ingen tycker att det är spännande med bästa hästen från bästa läget med bästa kusken.

Ja, annat än killen som kör och den som äger pållen. Men det är inget vi kan syssla med i längden, om det ska finnas några prispengar att kalasa på.

Röda mattan behövs inte

Det får aldrig glömmas bort att det är så jävligt att vi spelar på hästarna, att liret är motorn och att det ökar när det sportsliga intresset gör det. Och stor sport får vi bara när det finns en nerv, när det väntar en duell eller när det ställs en fråga före loppet. Favoriter från bakspår är spelstimulerande, eller hur? Toppkuskar som jagar och måste trolla likaså. Röda mattan behövs inte – de klarar sig ändå. För så vassa är de, Björn Goop och hans kumpaner.

Roliga idéer

Ni mejlar flitigt och den senaste tiden är det många som undrar över det hysteriska vinnarspelet i V75-5 varje vecka. Varför spelas det vilt just där under fredagen? Svaret är att det är Harry Boy som kliver in med fetlädret på vinnarspelet. ATG skickar nämligen med en slant vinnare i sin lördagspåse. Spelet görs tydligen alltid i V75-5.

Ni skickar in roliga idéer också. Ett förslag är att man borde kunna se högsta möjliga vinst på sitt V75-system när man spelar på nätet. Det är ju möjligt för dem som spelar ”Bomben”.

Vad vi vill veta är alltså potentialen i vårt system. Om det tar i kanterna – hur mycket kan jag, som det är spelat just nu, vinna i så fall? Är det möjligt att fixa? Själv tror jag att såna här små tjänster är speldrivande – vi blir sugna.

Till sist, veckans citat: ”Spelgalenskapen gick till sist så långt att han började spela kort på arbetet i stället för att sova.”