Läsarmejl till Nybrink

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Varje vecka får vår krönikör Micke Nybrink mängder med läsarmejl.

Vill du också mejla till Nybrink - Gör då det på micke.nybrink@aftonbladet.se

Här är några av de mejl som kommit in de senaste dagarna.

Nu får de ge sig

Tjäna Micke.

Nu får välan snart TV 4 och ATG ge sig, förr så sände dom 3 eller 4 lopp i pausen på fotbollen, som man kunde spela in och se tillsammans med resterande lopp efter matchen, men nu SKA IDIOTERNA förstöra hela lördag eftermiddag, fortsätter det här kassa upplägget lägger jag med flera av med V75 spelet.

Fattar inte programmakarna att alla inte vill titta fotboll.

Snälla ta upp detta i din travspalt och försök att stoppa denna IDIOTI !

mvh Ulf Mellgren

Förbannad över Livesändningen

Tjena Micke! _Blev uppriktigt sagt förbannad när jag såg att TV4 ska börja med livesändningar och börja stycka i helgens heligaste program, Vinnare:V75.Att bänka sig framför TV:n halva lördagen med start kl. 14.00 är ju totalt ohållbart.Det tror jag nog även Du inser innerst inne.

Jag ser inte heller hur detta otyg ska kunna lösa det verkliga problemet med att locka ut folk till travbanorna.Trav är absolut bäst live, det håller jag helt fullt med om, men då ska det vara på en travbana.Det kommer INTE att bli en folkfest att gå på trav hemma i vardagsrummet.På något sätt tycker jag att det skulle kännas mer naturligt om ATG riktade in sig på ett intensivare samarbete med travbanorna istället för TV4 (där det fungerar alldeles utmärkt redan).Här får jag dock reservera mig lite eftersom jag inte har full kunskap om ATG:s arbetssätt, men man kan väl tycka att problemen borde angripas där problemen finns.Jag vill kunna gå på trav på min "hemmabana" även om 20 år, vilket kanske inte är helt solklart om man inte börjar försöka locka tillbaka publiken till banorna.Det tror jag ju absolut inte att man gör genom att sända live-trav på TV, OM det nu inte finns en baktanke med de här dumheterna: att det nu blir nästintill omöjligt att få ett vettigt TV program som redovisar V75, så folk blir less på skiten och beger sig ut på travbanorna istället.Men det kan väl knappast vara syftet med TV satsningen, va....!

Personligen är jag själv travfrälst.Kan nog räkna på min ena hand hur många gånger jag missat Vinnare:V75.Har egen statistik över V75 sedan 15 år tillbaka (men då hette det annat förstås).För övrigt så går ju V75:an i Eskilstuna denna vecka, min "hemmabana".Om du har vägarna förbi kan vi ju diskutera live-travets vara eller icke vara då.Jag återfinns i travrestaurangen.För övrigt gillar jag din stil och dina krönikor.

Mvh/ Krille i Katrineholm

Hur ska de ha det?

Hej Micke,

Hur skall de ha det? Först en massiv marknadsföring för att få trav att bli en familjeangelägenhet; Glada glassätande barn zoomas in av väldresserade TV producenter i Vinnare v75 och den kvinnliga närvaron bland kommentatorer och programledare har uttökats – spelet försöker bli sport – sporten försöker bli familjär och skjuter in sig på nya målgrupper.

Jag ogillar konceptet – men förstår vart de vill komma – fler skall smälla sina pengar på trav – bottom line.

Det jag inte förstår är hur de skall hjälpa mig förklara för min familj följande; Nu kommer pappa INTE bara att lägga en timme på analyser och systemknåp och en timme på Vinnare V75 snart när varje lördag, nej nu skall pappa lägga en timme på analyser och systemknåp OCH en hel massa timmar på ett program som innehåller

Lite trav, lite fotboll, lite kast med dvärg, lite ”mysiga reportage” etc..etc?..

För att JAG skall kunna motivera detta hemma får de nog kasta in lite inredningstips, några nypor matlagning, några ”tom&jerry” episoder, ett avsnitt ”räkna med skägg”, ”hur fållar jag upp en gardin” och lite ”cityakuten” (nya avsnitt!!!)också.

Finns det någon annan än jag som är travintresserad, men som ser svårigheter att sitta och hänga vid TV:n hela lördagen för att kunna se loppen????

För min del är detta slutet på mitt travintresse. Tråkigt! Jag kommer att sakna det, men att be frun och familjen återkomma efter 19.00 varje lördag för att pappa vill kunna följa hur det går för att gäng gubbar att åka runt i en oval med sina av mig streckade slaktkandidater är inte ett alternativ. Och utan möjlighet att se loppen och lära sig något nytt, är trav inte annat än just ett spel.

Därför hoppar jag av. Jag röstar med fötterna då jag inte anser att V75 spelarna behandlas seriöst. TV4 och ATG?..tack för mig.

Med vänlig hälsning

Magnus

Är du inte "köpt"?

Hej Micke !

TV4 är inte en stor tv-kanal därimot en reklamkanal i mängden ! Är du inte lite "köpt" ? Eller sugen på att stå intill "kuttersmyckena" i reklamkanalen ?

Trav i reklamkanal "suger" med alla avbrott och dåliga intervjuvare och kuttersmy... ja du vet !

Häls. Jörgen

De har inte tänkt till

TV4:s nya satsning med trav direktsänt från klockan 14.00 till klockan 19.00 kan omöjligen vara byggd med någon större undersökning hos den tänkta kunden - tittaren.

Det spelar ingen roll att man får se travet live - det är hur man får resultaten förpackat som är det viktigaste.

I många år var travet en bisak i fotbollssändningar med resultat före, mellan och efter fotbollsmatcher. Sen slog travfantastens dröm in - en helt egen travsändning. Det vill säga fram till nu, då man förmodligen försöker rida på travets popularitet för att kränga mer reklam eller något annat syfte som förmodligen inte är uppenbart för allmänne man eller kvinna. Vem vill bli sittande framför tv:n en hel eftermiddag om man har familj eller andra förpliktelser att sköta...

Jag är övertygad om att av de ca 380.000 tittare som travet har (sett det någonstans, vet inte om det stämmer) så ser en övervägande del av dessa det hela som en mycket stor försämring. Personligen har jag tillgång till atg live och kommer att titta där i fortsättningen, då slipper jag åtminstone den förbannade reklamen.

Jag tror inte att Micke Nybrink har speciellt många anhängare i den här frågan. Vinnarna kommer att bli de som är lika mycket fotbollsälskare som travälskare - något som verkar stämma in på folket hos tv4, men jag tror inte det är representativt för travets tittarskara.

Jag säger tummen ner - URKASS!!!!!

Ulf M, Uddevalla

Publicerad: