Ett dåligt guldlopp

TRAV

Micke Nybrink: Arnie vinner igen

Nu debuterar han i guld men loppet ser ? ja, mer ut som ...

”P21 comes to town”. Nej, den var elak.

Men klassen är inte den bästa.

Jag tror inte Örjan Kihlström fick panik när han såg startlistan.

Och känner jag tränare Walmann rätt gapskrattade han.

Arnie Somolli är årets Hot Shot Knick, eller hur? I Roger Walmanns regi har han hittat nya växlar och vem som är vinters häst så här långt är givet.

I morgon debuterar han i Gulddivisionen och det normala vore att gardera. Steget upp i högsta klassen har nämligen visat sig vara tufft att ta.

Kanonerna vilar

Men guldloppet, V75-3, på Bergsåker är inte någon höjdare. De bästa hästarna vilar nu, vi befinner oss i vargtimmen av travets årskalender, de är B-laget som lirar. Ännu dröjer det två månader innan kanonerna börjar mullra.

Så det är de andra som det är synd om, de stackars bänknötarna som möter Arnie Somolli. Han vinner det här loppet med stövlarna på och spiken slår jag i med två slag.

Mindre chanssystem

I V75-1 är Coober Pedy favorit och det är förstås hans heroiska insats från i lördags som sitter på näthinnan. Tredjespår i stort sett runt om och ändå tvåa efter 1.11 sista 800 låter overkligt. Kan loppet sitta i benen? Jag vet inte och streckar blixtsnabbt formtoppade Capricorn Label och senast kusligt fina Aggas Jazzy. Vi som gillar skrällar plockar även med Evan Frontline (12 %) och stallskriket Sun Power C.G. (9%).

Jag har blivit ombedd, av er läsare, att spela mindre system så i fortsättningen gör jag ett chanssystem för max 200 spänn. Är det okej? Sex streck får därför räcka i V75-2 och där vill jag plussa för Ema Lily (11 %) som nog är på väg upp genom klasserna.

Kanondrag i fjärde

I kallblodsloppet, V75-4, har jag ett kanondrag i Trollyn (24 %). Han står 60 meter för Elias och Fakse och jag är inne på att de kan gå hem och lägga sig. Trollyn är en segermaskin som det låter mycket bra på. Min Norrlandsspion påstår att det är stenklart, att hästen var grymt fin i senaste jobbet, att Ove A Lindqvist kör 27,5 i spets och att den som är fräck spikar.

Om jag är fräck? Är Lutfi Kolgjini offensiv?

Stensro General är givetvis ingen svag favorit i V75-5, det kan vara spets och slut, han är i strålande form, läget är underbart och Uhrberg frontar med en skottkärra om det behövs. Ändå provar jag med gardering. Freud Broline (26 %) är Lasse Lindberg kusligt nöjd med och Timotejs Potter (6 %) är bättre än han visade i lördags, det törs jag lova.

Lås i sista

Mayday Photo spikas i sjätte. Kari Lähdekorpis hästar går som tåget och senast övertygade femåringen stort på Solvalla. Jag kan berätta att han var minst lika bra gången innan då han var tvåa efter galopp och en resa i dödens.

Rambo Rollax som favorit i sista köper jag inte. Jag låser istället loppet på G.Moll som spurtade vasst i skymundan senast och troliga ledaren Born to Dance.

Spets och bästa hästen, helt enkelt. Så får det bli.

Micke Nybrink