Sportbladets V75-tips

TRAV

Så tippar experten till V75

Foto: Solvato med segerkransen efter segern i Olympiatravet.

Här är Sportbladets tips till lördagens V75 på Åby.

Sportbladets expert Per Nicklasson guidar dig till storvinsten på V75.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

MISSA INGA STORA NYHETER – FÅ V75 I SISTA TIMMEN – BOKA UPP DIG PÅ TRAVPUSHEN - SÅ GÖR DU!

V75-1

Loppet

Åby Stora Pris är enda gången på året som vi har ett heatlopp på V75-kupongen. Spåren hästarna har i första heatet är spegelvända till det andra. Spår tre till sex är de bästa spåren om man ser det utslaget över två heat.

Tipsettan

I skymundan av allt annat som utspelade sig under och efter Hugo Åbergs på Jägersro måste man ju säga att Commander Crowe var fantastiskt bra. Det är svårt att i ord uttrycka den beundran man känner för den elvaårige valacken. Men just det, att han är elva år – en hög ålder för en travhäst – och efter alla hårda lopp tycks ha några till i sig säger det mesta. Det är risk för en ny tung resa igen men det här motståndet är ju enklare än det han mötte på Jägersro. Ett klart minus om han skulle få dödens (och det här gäller ju för alla hästar som får tunga resor på Åby) är dock att på Åby får ju så många fler chansen att spurta tack vare/på grund av (välj själva) det dubbla open stretch som finns att tillgå på upploppet.

Motbuden

Reven d’Amour har gått en ny vår till mötes och har redan i år sprungit in mer än han gjort på de tre före­gående åren tillsammans. I det första heatet drog han ett perfekt spår och ska han ha chans på slutsegern är det här nog  chansen han måste ta. En smygresa är det troligaste alternativet. Joke Face tar ledningen? Solvato är nog i dagsläget bästa hästen men utgångsläget är skräp.

Skrällbudet

Ingen är chanslös, Quid Pro Quo är en luring ifall han är på topp.

Spetsbudet

Reven d’Amour släpper helst till Joke Face? Sur­prise Lord borde vilja ha ett ord med i laget och Joke

Face tar nog inte en längd på honom. Commander Crowe?

! Statistik­vinnaren

Commander Crowe.

V75-2

Loppet

De två klart (?) bästa hästarna har bakspår, vilket öppnar för andra kandidater.

Tipsettan

Poker Kronos imponerade senast då han såg slagen ut men kunde komma tillbaka och avgöra rätt så säkert mot stenhårt motstånd. Han öppnade bra bakom hästar näst senast och har nu rygg på startsnabb häst. Det kan vara nyckeln till loppet.

Motbuden

Dominator åkte på sin första förlust senast, men snacka om att förlora med äran i behåll. Ny tuff uppgift från svårt spår.

Skrällbudet

Det är ett skott från läktaren bakom egna målet, men faktum är att Alvena Snau Di inte var så stort slagen av några av dessa senast. Låt vara efter en snäll resa.

Spetsbudet

Nummer 2 och 3 är startsnabbast, nummer 4 också snabb ut. Ta del av kuskintervjuer för lösningen.

! Statistik­vinnaren

Poker Kronos.

V75-3

Loppet

Loppet är som olja i vatten, det vill säga olösligt.

Tipsettan

Det känns som om man skulle kunna tippa vem som helst ner till den nionderankade, och ha en åtminstone halvtaskig motivering till varför. Vi valde Jarl af Solnäs för att han är pålitlig och kan, även om han inte fullt ut kan utnyttja sin startsnabbhet, få en fin resa.

Motbuden

Ingen nämnd, ingen glömd.

Skrällbudet

U.P.W.Sund har fin form. Farlig felfri. Borde sköta sig.

Spetsbudet

Remote Control är spetsfavorit men med tanke på att han gav sig senast kanske han vill släppa nu. Nr 1, 2, 3, 6 och 7 är alla vettigt startsnabba. Kanske att Okhotok Goj kan få överta trots spåret, förutsatt att Remote Control laddas och sedan vill släppa. Men spets kanske inte är så kul om Dernier Viking kommer farande i ett tidigt skede?

! Statistik­vinnaren

Jarl af Solnäs.

V75-4

Loppet

Fina fyraåriga ston. Vår trio känns stark.

Tipsettan

My Gliding Angel är utan tvekan ett av kullens bästa ston när hon är fullt fräsch. Senast var hon fin när hon var överlägsen från ­ledningen. Repris?

Motbuden

Backfire gör aldrig en dålig insats. Här ser det ut som om kuskens dilemma är att bestämma sig för att prova i spets och, med risk för att få tryck, fånga upp värsta konkurrenten (My Gliding Angel) eller släppa till denna och försöka slå av henne på speed. Oavsett val är Backfire ett givet bud. Single Sock och Blue Martini Ås är fina hästar som är utlämnade från dåliga spår.

Skrällbudet

Donna di Quattro får i alla fall en fin resa.

Spetsbudet

Som vi läser loppet är det Backfire eller My Gliding Angel som sitter i ledningen. Backfire är snabb nog att ta emot My Gliding Angel om kusken vill.

! Statistik­vinnaren

Red Rose America.

V75-5

Loppet

Vid den första anblicken kändes Solvato som den stora förloraren på det hela taget i spårlottningen. Men kanske inte ändå … Det är inte helt omöjligt att Solvato kan hålla ledningen i det här heatet.

Tipsettan

Normalt sett är det flera hästar som är startsnabbare än vad Solvato är. Men vi är ändå lite inne på att han kan hålla ledningen då det känns rätt så troligt att de som kan utmana Solvato om spets lika­väl kan vara intresserad av att bara köra så pass att det öppnar sig en lucka att krypa ner i. Med detta tänkbara scenario på näthinnan känns Solvato som det givna tipset.

Motbuden

Vi betalar för Commander Crowe också. Som vi läser loppet får han överta ledningen om Solvato bommar. Den av dessa två som har ledningen är normalt sett mycket svårslagen. Och den främsta utmanaren

till ledaren är nog den av Solvato och Commander Crowe som inte nått ledningen, så det känns som ett starkt lås. Bakom de två främsta går vi, som i det första heatet, mycket på spåren. Obi Wan är garanterad

en fin resa och det är guld värt. När det gäller Reven d’Amour däremot, får han betala priset för det perfekta spåret i det första heatet med ett iskallt läge i det andra. Ponera att han vunnit det första heatet … med de begränsade chanser han under alla omständigheter har i det andra? Finns det någon anledning för honom att spilla något krut för att i stället inrikta sig på ett skiljeheat? Det här är baksidan med att ha heatlopp på V75. Ganska mycket av taktiken beror på hur det gått i det första heatet, men då är V75-lappen redan ifylld.

Skrällbudet

Surprise Lord är okänd, men riktigt bra.

Spetsbudet

Om inte Solvato kan hålla ledningen är det bra chans att Commander Crowe tidigt får överta den.

! Statistik­vinnaren

Commander Crowe.

V75-6

Loppet

I en omgång där det är svårt att hitta starka spik­förslag har vi vårt drag i den här avdelningen.

Tipsettan

Det är inte alls säkert att On Hold kan hålla ledningen, men han är absolut inte osnabb första biten. Om han håller ledningen bör det vara toppchans. Det bör även vara rätt så bra chans om han bara hittar ut tidigt och kan utnyttja sin styrka.

Motbuden

Rooibos är stark, kan säkert gå en 1.11-runda i spåren på slutvarvet om det krävs. Sandrangham Hanover är tidig på att han bör få en fin resa.

Skrällbudet

Varför, måste kretsen kring Mellby Apollo tänka, har hästen ingen tur med spåren, nu när han har toppform och allt.

Spetsbudet

Sandrngham Hanover och Arazi Boko är svåra att stå emot när/om de laddas. Annars har On Hold en vettig spetschans. Det är vår förhoppning.

! Statistik­vinnaren

October Kronos.

V75-7

Loppet

Mycket fint lopp där omständigheterna talar starkt för vår tipsetta.

Tipsettan

Royal Fighter har haft ett litet uppehåll efter den senaste starten. Det är inget som oroar, förutsatt att det inte varit några fel på honom. Spåret är perfekt för honom och att loppet körs på Åby är en extra stor fördel; nu kan Royal Fighter välja om han vill prova i ledningen, eller släppa väl med­veten om att luckan kommer ändå.

Motbuden

Fyra hästar till känns givna om man garderar. Naglo del’Nord, Eketorpets Tess och Acriter bör också

räknas, även om de två sista handikappas av dåliga spår.

Skrällbudet

Naglo del’Nord kan bättre än senast.

Spetsbudet

Royal Fighter. Highspeed Call är alternativet.

! Statistik­vinnaren

Highspeed Call.

Per Nicklasson