Stjärnans drama – kastades i backen

TRAV

Björn Goop i olycka på lunchtravet - slungades ur

Foto: Här kastas stjärnkusken ur sulkyn.

Här slungas stjärnkusken Björn Goop i backen.

Hästen stegrade sig i startvolten – och skickade ur honom ur sulkyn.

– Hästen blev skärrad och fick panik, helt enkelt, säger Goop.

Det var i startvolten till lopp 1 vid måndagens lunchtrav på Färjestadstravet som trav-Sveriges mestvinnande kusk, Björn Goop, med mer än 10 miljoner kronor inkört hittills i år, var med om en olycka.

Hästen Aung San Suu Kyi ville inte som Goop, stegrade sig och slungade ur stjärnkusken ur sulkyn.

Klarade sig utan allvarliga skador

Från sidan var det mycket dramatiska scener som utspelade sig och hästen skenade flertalet varv runt Färjestadsovalen innan hon kunde fångas in.

Trav365 har sökt Björn Goop för en kommentar kring olyckan, men enligt Kanal75 så klarade han luftturen utan att ådra sig allvarligare skador, och fortsatte att köra lopp därefter.

”Fanns ingen chans...”

Några lopp senare fick Björn Goop besöka vinnarcirkeln med Mr Va Bene och kommenterade då olyckan i lopp 1 så här, enligt Kanal75:

– Hästen blev skärrad och fick panik, helt enkelt. Det är sådant som kan hända. Hon är orutinerad och började resa sig och då fanns ingen chans att sitta kvar i vagnen utan jag ramlade ur, tyvärr.

– Det är en tuff sport det här, men det är jäkla kul. Jag har varit med om olyckor tidigare och det kommer säkert hända igen, men det är sådant man får vara beredd på, sa Björn Goop.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav