Trav

Hälften av andelarna sålda första dygnet

TRAV

Stor efterfrågan på andelar i Rikstravet

Suget efter hästar håller i sig.

Hälften av de 13 500 andelarna såldes första dygnet i populära tävlingen Rikstravet.

Det folkliga konceptet att erbjuda svenskarna att köpa in sig i travhästar för några hundralappar och tävla mot andra stall kom igång 2009.

Under fjolåret pausade tävlingen och när Svensk Travsport under måndagseftermiddagen återigen blåste i trumpeten var det många som tog chansen att köpa en andel i Rikstravet.

2015 års tävling pågår från 1 april till 31 oktober - men försäljningen av andelarna är alltså i gång.

Klockan 14.00 på måndagen startade försäljningen på Rikstravets sida på internet och knappt ett dygn senare var det dags för en första avstämning.

– Vi räknar till att 6 500 av totalt 13 500 andelar är sålda nu före lunch (tisdag). Kul. Hur det kommer att se ut med försäljningen de närmaste dagarna går inte att prognostisera eftersom den första försäljningsdagen alltid brukar vara så speciell med hårt tryck, säger Rikstravets projektledare Henrik Högström.

Stall Väst populärast

En nyhet för i år är att det inte enbart är treåriga travare med i tävlingen. Hästarna som ska köpas in får vara tre till fem år. Ostartade hästar eller redan prövade kort.

– Det är helt upp till tränarna att avgöra vilka hästar de ska köpa. Det pågår mycket taktiksnack i stallen ute i landet nu vet jag. Försäljningsmässigt är det väldigt jämnt fördelat mellan stallen. Närmast att sälja slut just nu är Stall Väst, tätt följt av Stall Stockholm, säger Henrik Högström.

Ett tränarpar på två hästar

Nio tävlingsstall från norr till söder är med i Rikstravet 2015. En nyhet är att det är två tränare som samarbetar och delar på två hästar i varje stall.

Varje stall säljs i 1 500 andelar och en andel kostar 500 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!