Vann miljonloppet: ”Helt sjukt”

TRAV

Tränaren tog karriärens största seger – vann E3-finalen med Donatello Sisu

1 av 3 | Foto: Tränaren Admir Zukanovic var lycklig efter att hans stjärna vunnit E3-finalen.

Här tar tränaren Admir Zukanovic, 31, sitt livs seger.

Hästen Donatello Sisu vann miljonloppet E3 för hingstar och valacker.

– Jag är så tacksam över att jag får ta hand om den här hästen, säger Admir.

Makethemark var jättefavorit till att vinna E3. Men Maharajah-sonen fick en seg start på loppet och hamnade långt bak. Samtidigt fick Stefan Söderkvist en perfekt start med utmanaren Donatello Sisu och fick ledningen och fick trava i ganska behaglig fart. Sista halvvarvet travades i rasande fart och in på upploppet närmade sig Makethemark, men Donatello Sisu höll enkelt undan från ledningen.

”Helt otroligt”

Segern, värd en miljon, var den största hittills för tränaren Admir Zukanovic som tog över hårdsatsande Stall Denco vid årsskiftet.

– Det är helt sjukt. Det är en jävla häst, helt otroligt. Det är en så fin häst och jag är så tacksam över att jag får hand om honom. Det är bara att njuta så länge det varar, säger Admir Zukanovic.

Tagit tre raka segrar

Admir Zukanovic kom till Sverige som flykting från Bosnien 1992 och blev travintresserad tack vare sin bror som är veterinär. Han har tidigare jobbat åt Jimmy Takter i USA, Veijo Heiskanen och Stefan Hultman.

Kullkungen hittills, Makethemark, gjorde ett bra lopp trots att han inte rådde på segraren. Han har nu sprungit in 1,8 miljoner kronor. Men han får passa sig för Donatello Sisu som nu tjänat 1,2 miljoner kronor och tagit tre raka segrar.

Missade du V75? Se alla loppen här! (Länk till ATG PLAY.)

Trav365

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav