Sportbladets tips till EXTRA V75 – på Solvalla

TRAV

Så tippar experterna till onsdagens V75-omgång

Här är Sportbladets tips till onsdagens EXTRA-omgång på Solvalla.

Sportbladets experter Per Nicklasson guidar dig till storvinsten på V75.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

MISSA INGA STORA NYHETER – FÅ V75 I SISTA TIMMEN – BOKA UPP DIG PÅ TRAVPUSHEN - SÅ GÖR DU!

✓ V75-1

Loppet

Vi spikar omgångens första häst, det vill säga ­nummer 1 i V75-1.

Tipsettan

Michelangelo Ås började året med fem raka segrar innan det sedan blev tre förluster, utan att han för den skull var dålig i dessa starter. Den här gången är han svårbedömd eftersom han inte startat på nästan fyra månader. Men det är vi inte så oroliga för – det här är något slags prestigelopp och vi tror inte att tränaren hade anmält hit om han inte visste att Michelangelo Ås är i ordning. Desto mer oroliga är vi för att Michelangelo Ås inte ska lyckas hållas ledningen och sedan drabbas av trafikproblem. Vi spikar honom baserat på att han ska hålla ledningen, men om Wannabe Kemp och Unique Julia laddas för fullt kan det bli svårt.

Båda dessa vill dock smyga så förhoppningsvis ­laddas de bara för position.

Motbuden

Det är många om budet bakom vårt spikförslag, men tack vare spåren, kanske främst Pepe di Jesolo och Victor A.U.

Skrällbudet

Panoramic har iskallt läge men formen är god även om det inte avspeglar sig i resultatraden. Det här motståndet är enklare än det han mött på slutet.

Spetsbudet

Michelangelo Ås, annars hade vi inte spikat.

! Statistik­vinnaren

Michelangelo Ås.

✓ V75-2

Loppet

Spännande sprinterlopp för treåriga ston.

Tipsettan

Caddie Lisieux är ett treårigt toppsto som haft (o)förmågan att galoppera vid fel till­fällen, det vill säga i uttagningarna till de lite mer penningstinna loppen. I övrigt har hon gjort allt rätt, men saknar en egenskap: startsnabbheten. Det kan ställa till det för henne och någon bra spik är hon därför inte, även om det så klart kan lösa sig ändå.

Motbuden

Darling Mearas har vi fattat tycke för, vilket inte är så konstigt då hon har inlett karriären lysande. Ratu Royale höll strålande hemma i Finland senast efter tung resa. Får hoppas på stenhårt tempo i täten.

Skrällbudet

Mamasan kanske kan hålla från ledningen.

Spetsbudet

Mamasan från bra spår.

! Statistik­vinnaren

Darling Mearas.

✓ V75-3

Loppet

Det här har alla förutsättningar att bli ett spännande lopp, när fyraåringarna ska försöka ta 20 meter på treåringarna.

Tipsettan

Big Noon-Pokalen är flyttad från senhösten till sommaren. Även om banorna är snabbare nu tror vi att det talar till fyraåringarnas fördel. Det, och att det just i den här upplagan, är få hästar på start­fållan. Därmed bör kanonen Cruzado de la Noche kunna hamna bra

till. Även om treåringarna på start säkert kan springa riktigt fort, och någon av dem dessutom för göra det på innerspår i ledningen, tror vi på en bra chans för Cruzado att plocka ner samtliga. Men helt säkert är det inte, det är jättesvårt att plocka in ett tillägg på sprinterdistans numera.

Motbuden

Louie Brodde ser ut som en blivande topphäst men i en E3-final senast var han lite sämre – eller var det motståndarna som var fruktansvärt bra? Mellby Emeralds har bra chans att förvalta innerspåret till att ta ledningen. Han var mycket fin på barfotabalans senast men fick samtidigt gå sig rejält trött den gången och det loppet kan sitta i både ben och skalle. Vi streckar bara tre hästar men blir inte helt förvånade om någon ur trion Explosive Merlot, Tango Negro eller French Laundry är den som får segerdefilera efter loppet.

Skrällbudet

Don’t Mind Me är en fin häst. Sedan är frågan om han är redo att tampas med de allra bästa här.

Spetsbudet

Mellby Emeralds i kraft av innerspåret.

! Statistik­vinnaren

Louie Brodde.

✓ V75-4

Loppet

Två svenska ston kan göra upp om segern, men de utmanas av formstarka ston från andra länder.

Tipsettan

Vi bedömer Some Summits tiondespår bakom bilen som lite bättre än D’Ones åttonde och därför får Some Summit tipset. Men ska hon vinna måste hon vara på topp och förmodligen sänka allt på sin styrka.

Motbuden

Det kan trots allt bli bra för D’One. Hon är snabb ut och konkurrenterna kan tänkas ha respekt för henne. Fast de utländska kuskarna som är med här bjuder inte och igen i samma utsträckning som lånekuskarna som dominerar våra svenska lopp gör. Patricia Hastrup är i sitt livs form. Venice har varit toppbra i Finland.

Skrällbudet

Soho är ingen häst man bör glömma. Är alltid bra.

Spetsbuden

Venice har öppnat bra. D’One provar?

! Statistik­vinnaren

D’One.

✓ V75-5

Loppet

Inget snack om vem som skulle få tipsnicken, men loppet som sådant är ändå jämnt och spännande.

Tipsettan

Med lite flyt på vägen hade Jetset vunnit med ett varv senast. Nu borde hon hamna bättre till och då tror vi på henne även om motståndet är hårdare.

Motbuden

Jetsets stallkamrat Alvena Take It har varit strålande i några

starter på slutet och senast var hon helt fenomenal. Kan hon vara lika bra igen får de övriga jobba hårt. Bostonz Credit vann i ett enkelt gäng senast där enda motståndaren av rang plockades ner problemfritt. Det som betyder något är att Bostonz Credit såg väldigt fin ut. Lotuscherie avslutade mycket bra senast. Behöver tur från åttondespår.

Skrällbudet

Georgia Mae med en smygare på innerspår.

Spetsbuden

Georgie Mae släpper? Radysin America övertar?

! Statistik­vinnaren

Raffinos.

✓ V75-6

Loppet

Det har klagats på kvaliteten på en del av de svenska storloppen i år men den bollen har vi inte sprungit på. När det gäller Jubileumspokalen kan vi dock känna att det inte blev det höjdarlopp vi hade hoppats på.

Tipsettan

Kanske är det Nuncios blotta närvaro som har skrämt bort en del motståndare? Oavsett motstånd är Nuncio svårslagen och här är han en bra spik.

Motbuden

Spartan Kronos har inte fått till det i de större svenska lopp han varit med i år, men han är toppbra och ett tänkbart motbud om han går felfritt.

Skrällbudet

Volstead kan slå även Nuncio vid klaff.

Spetsbuden

Vi tror att Explosive de Vie frontar och att Nuncio får överta. Men vi hoppas att Spartan Kronos tar ledningen, för han är förmodligen den ende som på allvar kan tänka sig att tävla mot Nuncio.

! Statistik­vinnaren

Nuncio.

✓ V75-7

Loppet

Fördel hästarna på start i detta jämna stolopp.

Tipsettan

Well Done la Marc kan vinna bakifrån också.

Motbuden

Sju streck för oss.

Skrällbudet

Kemas Girl får en fin resa.

Spetsbudet

Kemas Girl frontar, Well Done la Marc eller Adriana Chip övertar?

! Statistik­vinnaren

Well Done la Marc.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

V75-tips