Klippet på stjärnan som har gjort succé

TRAV

Lennartsson filmade det finslipande jobbet – har fått stor spridning på sociala medier

Foto: Cab Hornline går sitt sista finslipande jobb inför lördagens V75-start

Fredrik Lennartsson filmade när pappa Per Lennartsson finslipade Cab Hornline inför V75.

Klippet på stjärnan gör nu succé på sociala medier.

– Det är en fantastiskt läcker häst, säger Per Lennartsson till Trav365.

Travets elitserie V75 gästar på lördag Åby i Mölndal utanför Göteborg.

I den sjätte V75-avdelningen, tillika Bronsdivisionens final, startar Per Lennartsson med sin femårige Cab Hornline.

Tidigare i veckan gick hingsten sitt sista finslipande jobb inför lördagens uppgift – ett träningsjobb som fångades på film.

Klippet har nu fått stor spridning i sociala medier.

”Spontan grej”

– Det är en fantastiskt läcker häst, som både har utstrålning och som dessutom är duktig, säger hästens tränare Per Lennartsson till Trav365 och fortsätter:

– Det var min son Fredrik som körde bredvid mig och Cab Hornline så han tog upp sin telefon och passade på att filma, det var en spontan grej. Det blev otroligt bra och kanske något att jobba vidare på.

Kan du utveckla?

– Det är ju ändå sådana här livebilder som är spännande att se, både för spelare och för allmänt intresserade.

Har du märkt av att klippet blivit en liten ”snackis” i veckan?

– Ja, det har jag gjort. Jag har varit på trav nästan varje dag den här veckan och det är väldigt mycket folk som kommenterar det hela, det är väldigt många som har sett klippet och som tycker att hästen är läcker. Sättet att filma på är också häftigt på sitt sätt, det blir väldigt nära hästen i träning och man kan nästan inte komma närmare.

”Det som oroar…”

Vad tror du om uppgiften för Cab Hornline på lördag?

– Jag tror att han kommer svara för en liknande insats som vid seger i Årjäng senast, sedan får vi se hur långt det räcker. Ska jag vara orolig över något så är det väl att det gått lite väl långt mellan loppen, han är ganska skör så jag vill inte träna så hårt mellan starterna och därför finns det en liten risk att det saknas lite som krävs i ett sådant här lopp, säger Per Lennartsson och fortsätter:

– Annars har han hållit sig fräsch hela tiden och jag tycker stadigt att han blir bättre, ända plumpen sedan han kom till mig är väl egentligen långloppet på Kalmar.

Hur går dina tankar, rent taktiskt?

– Utgångsläget är sådär, han öppnar bra men han är inte så våldsamt explosiv och det är svårt att ta sig förbi de invändiga hästarna i den här klassen och det kan bli vingelrisk. Ibland på Åby så löser det sig ändå, men om exempelvis Björn Goop väljer att köra i ledningen och låser loppet på så vis så hamnar vi säkert en bit bak i fältet.

Planerar du några ändringar på honom?

– Nej, inga alls. Han tävlar barfota bak, med öppet huvudlag och med jänkarvagn som senast. Han har tävlat med helstängt mycket tidigare, men jag tycker han är lite för vass för det, säger Per Lennartsson.