”Inte omöjligt att han kan vinna...”

Publicerad 2016-11-24

Formkusken gör första starten med stallets nyförvärv: ”Startsnabb”

Ulf Eriksson, 52, är formtoppad som kusk.

På söndag gör han debut på V75 med egentränade nyförvärvet Emil B.Boko.

– Han är startsnabb och det är inte alls omöjligt att han kan vinna, säger han.

52-årige Bollnäs-kusken och tränaren Ulf Eriksson upplever sitt främsta år bakom hästarna, som kusk.

Han har passerat 9,2 miljoner inkört och i en stor intervju med Trav365 tidigare i veckan berättade han om att han ska fira framgångarna genom att ta med sig sina kollegor på en Ålands-kryssning.

I helgen, när V75 avgörs med finaler på Solvalla på lördagen och extra V75 på Gävle är Eriksson i farten igen.

”Extra speciellt”

På lördagen har han bland annat chansen att skrälla igen med 5 Racer Rose i V75-1, som han vann med vid hästens senaste V75-start på Bergsåker.

– Det var roligt att vinna med hästen och alltid extra speciellt när det är en amatörtränare (Åsa Rosén) som aldrig haft sådana framgångar, säger Ulf Eriksson till Trav365 och siar om chanserna till en ny skräll:

– Det är en stark och bra häst men är lite missgynnad av voltstart där hon tappar en del från början. Det måste bli bra fart i loppet om hon ska dyka upp därframme.

Laddar du på något speciellt sätt när det är V75-finaler?

– Nej, jag är ju ledig torsdag och fredag och har några egna hästar att träna. Så det är ganska lugnt och skönt. Man behöver inte göra något speciellt, det är alltid något extra att komma ner till Solvalla och köra.

”Alltid kul”

Och apropå egna hästar. När extra V75 avgörs på Gävle-travet på söndag kommer Ulf Eriksson bland annat till start med en egentränad häst. Det handlar om nyförvärvet från Peter Untersteiner, fem-årige valacken Emil B.Boko i den avslutande V75-avdelningen.

Ulf Eriksson gör första starten med hästen i sin egna regi och han blir en av förhandsfavoriterna i loppet.

– Har man en fin häst är det alltid kul och rent ekonomiskt är det ju bättre om man äger hästen och han vinner, säger Ulf och skrattar.

Han tror att finns goda segermöjligheter för nytillskottet.

– Han står hårt till i klassen och har precis passerat 200 000 kronor i inkörda pengar. Han känns fin i de rakbanejobb jag har gjort, men vädret ställde till det lite så vi har inte kunnat göra något jobb på banan. Jag tittar lite i lopparkiven, men han är startsnabb och fick ett bra spår. Det är inte alls omöjligt att han kan vinna, avslutar Ulf Eriksson.