Antog utmaningen – ligger nu i topp

Publicerad 2016-10-07

Ulf Hedberg toppar listan över Skellefteå efter den första omgången av VM i V75, nu kommer V75 till just Skellefteå för omgång två i tävlingen

Ulf Hedberg, 60, ligger i topp i VM i V75 i Skellefteå.

På lördag kommer travets elitserie till staden.

– Det här kommer jag leva länge på, skrattar Ulf Hedberg till Trav365.

I lördags hade tävlingen VM i V75 premiär.

När V75 på lördag gästar Skellefteå är det dags för omgång två i tävlingen.

60-årige Ulf Hedberg lyckades pricka in sju rätt med tre spikar i den första omgången av tävlingen – vilket ger honom en 38:e plats totalt i landet.

Däremot så toppar Ulf Hedberg listan över Skellefteå – och när V75 nu avgörs på hemmabanan tänker han göra ett litet ”ryck”.

Ulf blev utmanad av en kompis i VM i V75.

”Brukar oftast bli fel”

– Är det inte fantastiskt, man tror inte att det är sant, säger Ulf Hedberg till Trav365 om att toppa listan över Skellefteå efter den första etappen av VM i V75 och fortsätter:

– Jag tippar bara någon gång då och då, jag är en liten småspelare utan framgång. Det var en kompis till mig som ringde och påstod att han var bättre än mig på att tippa V75 och han ville utmana mig i tävlingen, den utmaningen ville man ju ta.

Ulf kompis valde att spika Björn Goop och Azzaro La Marc i V75-2, då plockade Ulf Hedberg bort den från sin egen V75-kupong.

– Det brukar oftast sluta med att det blir fel när man ändrar sitt system, men den här gången blev det rätt. När han sa att han skulle spika Azarro La Marc så tog jag bort den från mitt system och plockade istället med Hades Håleryd i V75-1 och den gick ju och vann.

”Visa barnbarnen”

Vad säger du om att ligga i topp i din stad Skellefteå?

– Jag är så otroligt nöjd att jag fick den här starten, jag har tagit ett foto av topplistan över Skellefteå och den kommer jag rama in och visa barnbarnen, och det här kommer jag leva länge på. Det fanns resurser i gubben, även om han visar det sällan, skrattar Ulf Hedberg.

På lördag avgörs V75-omgången just på Skellefteå, och Ulf Hedberg har hittat en bra spik som ska hjälpa honom att ligga i topp även efter lördagens V75-omgång.

– Jag tror att 12 Bullyoung (V75-4) bara vinner, säger Ulf Hedberg.