Spår tolv – vägen till VM-final för Anders

Publicerad 2016-10-11

70-årige Anders Holmqvist vann den andra etappen av VM i V75 och är nu klar för final i tävlingen

70-årige Anders Holmqvist vann den andra etappen av VM i V75.

Segerkonceptet: spår tolv.

– Man måste ha en del tur för att lyckas, säger han till Trav365.

I lördags var det dags för den andra etappen av tävlingen VM i V75.

Vinnaren, som nu är klar för final i tävlingen, blev Anders Holmqvist, 70, från Karlstad.

I den svåra V75-omgången, där ingen lyckades pricka sju rätt, lyckades Anders Holmqvist få sex rätt med två spikar, på sina 192 rader som reglerna gäller för tävlingen.

Ett starkt resultat – som givetvis räckte till seger.

Segerkonceptet för Anders Holmqvist stavas spår tolv.

”Lyckonummer”

Anders Holmqvist spikade Robert Bergh-tränade Bullyoung, som hade spår tolv, samt fick med de bägge skrällarna U.Bergs Oppzi och Höwings Star, även de från spår tolv. Snacka om ”lyckonummer”.

– Man måste ha en del tur för att lyckas. När jag komponerar mitt system så väljer jag att lyssna på andra och att gå på mina egna tankar, berättar Anders Holmqvist för Trav365 och fortsätter:

– U.Bergs Oppzi tränas av min kompis Mikael Melefors och jag har följt den en längre tid och visste att formen var på topp. Spiken Bullyoung var jag inne på tidigt i veckan och Höwings Star fick jag med då jag lyssnade på experten Micke Nybrink som var så inne på den. Om man sammanfattar kan man säga att bricka tolv var mitt lyckonummer, skrattar Anders Holmqvist.

”Firade med vin”

Vad säger du om att vara i final?

– Det känns kul, nu slipper man tänka allt för mycket på att vara topp nio. Man får se till att plugga lite extra mycket travkunskap för att kunna vara med och göra upp om segern i finalen.

Hur reagerade du när det stod klart att du vann den andra etappen?

– Faktiskt tänkte jag inte så mycket på att jag kunde vinna etappen. Jag började räkna ut vinsten på systemet och skulle fira med lite vin. Sedan får jag ett samtal från ATG som säger att jag hade vunnit etappen. Då fick jag 10 000 kronor till in på kontot och en plats i finalen, vilket är jätteroligt.

Hur ser ditt travintresse ut?

– Det är otroligt stort, jag är ordförande i Färjestads Travhästägareförening och har ägt travhästar sedan Erik Berglöf vann elitloppet med Copiad 1994.

Har du några tidiga idéer till lördag då V75 går av stapeln på Åby och en ensam vinnare kan kamma hem 69 miljoner kronor?

– När man nu vann i lördags fick man i uppgift att göra ett tidigt system till fem tippar V75. Redan i inledningen tror jag hårt på 11 Weillino Avenue, sedan väljer jag att spika Some Summit i Sto-SM. Sedan i lärlingsloppet i V75-2 hoppas jag på skräll, säger Anders Holmqvist.

Lukas Berggren