Svanstedt ger svar på tal: ”Fenomenal”

TRAV

Tränaren om synpunkterna på hans stjärna: ”Två heat har ingen betydelse för honom”

1 av 2 | Foto: Åke Svanstedt.

Efter Resolves lopp i Elitloppet Playoff var det många som hade synpunkter på hästens prestation och chanser i Elitloppet.

Nu ger tränaren Åke Svanstedt svar på tal.

– Om du frågar mig, så tycker jag att han var fenomenal.

– Om han går vidare till final i Elitloppet, så har två heat ingen betydelse för honom, säger han på stallets hemsida.

Åke Svanstedts stjärna Resolve var först i mål i Elitloppet Playoff på The Meadowlands men ekipaget diskades efter att ha kört innanför tre banpinnar.

Efter loppet diskuterades hästens prestation i sociala medier och tidningar. Bland annat tyckte experten Kristian Huselius till här på Trav365 och på Twitter.

– Chanslös i Elitloppet ändå. Tufft att gå två heat om den inte är riktigt hundra nu och även om Åke är grym så blir det svårt, sa han.

Experten Thomas Öhman tyckte till om USA-stjärnorna och var inte imponerad.

– Resolve stod för en hygglig prestation, men han såg inte så rolig ut

– Han såg långt ifrån fräsch ut och tre veckor kvar, då får Åke trolla för att få honom att duga i Elitloppet, sa han då.

”Många som tyckt till”

Nu tystar Svanstedt skeptikerna och menar att hästen var strålande.

– Det är många som tyckt till om Resolves prestation förra helgen på Meadowlands. Om du frågar mig, så tycker jag att han var fenomenal. Han öppnade första 400m på 0.7,8 sedan 08 på halvan och kom hem på 09.2/1609a. Det var en otroligt stark motvind på upploppet och han kämpade verkligen. Att vi sedan blivit diskad för att jag kört innanför tre pinnar med ena hjulet, tyckte jag var hårt. Vi segrade med många längder och vann ingen fördel på det, men sådana är reglerna här, berättar han på stallets hemsida.

Två heat har ingen betydelse för honom

Han ser fram emot att komma till Sverige och Elitloppet och menar att det inte kommer vara några problem för hans stjärna att gå två lopp på en dag.

– Om en vecka landar Resolve i Sverige, en resa på cirka 10 timmars flygning. Det ska bli väldigt roligt att komma hem till denna fantastiska helg och få delta i årets Elitloppet. Jag hoppas och tror att Resolve kommer att göra en väldigt bra prestation. Om han går vidare till final, så har två heat ingen betydelse för honom.

ARTIKELN HANDLAR OM