Tillman: ”Han är helt underbar”

avErik Pettersson

Här springer Royal Fighter till sig en plats i Elitloppet?

Foto: ATG Play
Mot Elitloppet? Royal Fighter imponerade stort på Solvalla. Får en ny chans i Solvallas storlopp?

Royal Fighter jagade en elitloppsbiljett på Jägersro.

Och stjärnhästen gjorde ingen besviken – han vann på 1.10,1 efter ett tufft lopp.

– Fy fan vad härligt, utbrast segerkusken Jennifer Tillman i TV12 efter loppet.

Han var handikappad med bakspår över den korta distansen 1640 meter.

Det spelade ingen roll.

Trots att hästarna sprang 09-farter i täten – och Royal Fighter låg sist i andraspår så sluggade sig hästen, körd av Jennifer Tillman, till seger.

Speeden på sista långsidan var mäktig och Per K Erikssons häst klockades till under 1.10 sista varvet, i andra- och tredjespår.

Segertiden blev 1.10,1.

”Upp till andra om han duger”

– Fyfan vad härligt. Jag sa att jag älskar dig till hästen. Han är helt underbar. Han vet vad som gäller. Han går en ruggig långsida, jag är jätteimponerad. Han är på väg att bli ännu bättre i år. Han ska inte vara så här bra redan nu. Det är en extraväxel barfota, men han kommer fortsätta utvecklas. 

– Pelle har visat upp honom i fantastiskt skick, sa Jennifer Tillman i TV12 efter loppet.

På frågan om Elitloppet svarade hon:

– Det är upp til de andra om han duger. Duger han inte nu, så får vi sikta på något annat lopp, säger Jennifer Tillman om Royal Fighter.

”Upp till Myron”

Tränare Per K Eriksson var märkbart tagen och glad efter det maffiga segerloppet.

– Det känns fantastiskt. Han är helt underbar. Jag tror inte vi kan begära så mycket mer. Förhoppningsvis går han framåt av det här. Det är upp till Myron och Solvalla, men det är väl svårt att inte ta med honom, när han ser ut så här.

Malmrot: ”Jag är kluven”

Anders Malmrot, expert i tv-studion. var mäkta imponerad - men inte övertygad om att det ska räcka till en plats i Elitloppet.

– Han gör en femstjärnig prestation. Fantastiskt lopp. Men man ska säga att det är Västerboonthenews han slår. Jag är kluven. Vi snackar Pinkman och Bille de Montfort mot det här. Jag skulle nog vänta, om jag var Myron, sa han.

Royal Fighter var med i Elitloppet förra året. Efter att ha vunnit sitt försök från positionen utvändigt om ledaren, satt han fast med lite sparade krafter som fyra i finalen.