”Nu vågade vi tacka ja till Elitloppet...”

Foto: Kanal 75
Stefan P Pettersson och Oasis Bi till Elitloppet
TRAV

Två år i följd har de nobbat Elitloppet.

I år väljer kretsen kring Oasis Bi att ta chansen.

– När allt var grönt med honom så bestämde vi oss för att tacka ja, säger hästens ägare Per-Gunnar Svärd till Trav365.

Den åttaårige stjärnan Oasis Bi har varit aktuell för Elitloppet de tre senaste åren, de två senaste åren har kretsen kring hästen fått en inbjudan till storloppet, men tackat nej.

Solvallas sportchef Markus Myron gav kretsen kring hästen ”chansen igen” att delta i Sverige största travlopp, efter sin imponerande seger i ”Lotterian” i Italien.

Och nu har de bestämt sig, Oasis Bi ska testas i Elitloppet.

”Nu vågade vi”

– Vi gjorde en check av hästen under torsdagen och när allting var grönt så bestämde vi oss för att tacka ja, berättar ägaren till Oasis Bi, Per-Gunnar Svärd, för Trav365.

Ni har tackat nej två år i rad, men tackade nu ja. Anledningen till det?

– För att vi har en äldre häst som nu stabiliserat sig och som jag börjar tro kan gå två heat samma dag. Det är väldigt ovanligt med två lopp samma dag och vi åkte till Italien och provade Lotterian, där det också är två lopp samma dag, för att se hur han reagerade på två lopp samma dag, säger Per-Gunnar Svärd och fortsätter:

– Och när han visade att han klarade av det och när veterinären under torsdagen sa att han var utan anmärkning så känns det som att vi nu vågar tacka ja.

”Nuncio är överlägsen”

Per-Gunnar Svärd är rädd om sin ögonsten Oasis Bi, som hittills i karriären sprungit in drygt tolv miljoner kronor.

– Tittar du på statistiken på hästar som är med i Elitloppet och på insprungna pengar de sista tre åren, hur mycket pengar har de sprungit in? Man bränner hästar med två lopp samma dag om man gör det för tidigt, det är min åsikt.

Vad hoppas du med årets Elitlopp?

– Jag menar på att Stefan Melanders Nuncio är helt överlägsen alla andra, men allting kan samtidigt hända i ett travlopp. Men, för mig är Nuncio lika överlägsen som Bold Eagle var i Paris i januari.

Tränaren till Oasis Bi, Mantorps Stefan P Pettersson, är givetvis nöjd med att de nu bestämt sig för att tacka ja till inbjudningen de fått.

– Det känns härligt, vi hade egentligen bestämt oss direkt efter Lotterian i Italien, bara allting var bra med hästen. Nu när allting känns hundra så bestämde vi oss för att vara med.

Dina förväntningar?

– Att jag ska visa upp hästen i absolut toppskick, det är mitt jobb, sedan hoppas vi på bra spår och sedan får vi se hur långt det räcker. Nuncio ser svårslagen ut, men vi kommer med en häst som är i bra ordning, säger Stefan P Pettersson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Elitloppet

Trav