V75

”Jag var helt slut när V75 var över”

Av: 

Madeleine Brohlin

TRAV

Jimi och hans kompis förvandlade spelkassan på några tusenlappar till över 900 000 kronor

Butiksägaren Jimi ”Bombo” Makdesi och hans kompis förvandlade en Dagens Dubbel-vinst till en storvinst på V75.

I lördags följde han V75-dramat från sin spelbutik då deras kupong blev värd 921 000 kronor.

– De säger att man ska fira – men jag var helt slut när V75 var över, säger han.

Travspelaren och butiksägaren Jimi ”Bombo” Makdesi har varit med och vunnit stort på V75 tidigare då han både gör andelar till sina kunder hos Norrvikens Spel och Tobak i Sollentuna och på V75 Tillsammans.

I helgen fick dock han och en vän vinna storvinsten själva då de satte alla rätt på V75.

Vinsten: 921 000 kronor som de två vännerna delar på.

– Det hela började redan i tisdags när det var Dagens Dubbel och i sista minuten frågade jag min vän och mentor Jan Timonen om han hade en bra spik. Jag fick tips om Fredrik Söderbergs häst Paradiziac som han trodde stenhårt på. Jag och min kompis spikade den hästen och tog några hästar i DD-2. Dubbeln satt och gav 199 gånger i odds. Vi fick ut nästan 10 000 kronor, säger han.

Tog ut varsin spik

Bombo och hans kompis fick blodad tand och fortsatte att spela för vinsten. När fredagen kom så hade de 3 500 kronor kvar.

Istället bestämde de sig för att satsa allt på V75 på lördagen och det visade sig vara ett riktigt bra beslut.

– Vi valde varsin spik och bestämde att vi inte skulle påverka varandras spikar. Jag frågade min vän Timonen igen om den bästa spiken och jag fick Next To None Sib i V75-3. Min kompis ville spika B.B.S Sugarlight. Men då började jag tänka nej – i min värld var det här är ett preparé-lopp för B.B.S Sugarlight eftersom han var klar för Olympiatravet. Jag tänkte inte att han skulle gå maximalt, säger han.

”Den pulsen...”

Men de körde som de bestämt – att de inte skulle få påverka eller ändra varandras spikar.

– Men när vi hade alla rätt inför V75-6, där B.B.S Sugarlight gick, blev det nervöst. Men så vann hästen, den pulsen jag fick då, berättar han.

Loppen följde han i butiken efter stängning och det var riktigt spännande.

– Efter sista avdelningen satt vi och väntade in utdelningen på V75. Vi började spekulera vad värdet kunde vara, definitivt över 500 000 kronor tyckte vi. Det gick många tankar där innan resultatet kommer.

Vad kommer ni göra för pengarna?

– Inget är bestämt ännu. Det tar ett tag innan jag smälter det här. Det är mycket pengar och en fantastiskt känsla. Men vi har sagt att vi ska fira och hitta på något.

Firande du i lördags?

– Det jobbiga var att jag hade arbetat hela lördagen och var helt slut när V75 var över. De säger att man ska gå ut och fira ordentligt, men det fanns inte en chans. När jag väl kom hem var jag totalt slut.

– Och det är lite skrämmande att man håller i en kupong som nästan är värd en miljon kronor. Men nu har jag och min kompis löst in vinsten, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Här vinner du lättast LISTA: Bästa och sämsta turspelen

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75