Kuskintervjuer till V75

TRAV

V75-1

1 Chaco Bar (Gunnel Fredriksson) kommer ut i ett väldigt hårt gäng här. I alla fall för honom. Så det är pengar i första hand som gäller. Det handlar om att smyga. Det får man å andra sidan jämt göra med honom, säger Gunnel Fredriksson.

2 G.Moll (Jorma Kontio) tror jag är i bra kondition nu. Han var dålig i Kymi Grand Prix och hade många olika problem med fötterna. Vi har behandlat honom på flera olika ställen och han ska vara bättre nu. Spåret är bra men det är inte så viktigt då han inte är så startsnabb. Det är bara åtta hästar till start och det är bra. Han är duktig bakifrån men går också i ledningen eller dödens. Positionerna spelar inte så stor roll. Scargel är en mycket bra häst och det är svårt att veta om vi har hästen i så bra form redan nu att han kan slå Scargel. Vi har inte kört så många snabbjobb. Det snabbaste träningsjobbet G.Moll har gått var 1.19,5/2 000 meter. Han är behandlad och jag har ändrat på balansen. Vi har inte haft så mycket tid på oss efter Kymi Grand Prix och det kan vara så att han behöver ett lopp i kroppen. Scargel ska vara favorit men G.Moll kanske kan utmana ändå, säger Reima Kuisla.

3 Lindy Later (Ulf Ohlsson) skriver Stig H Johansson om i sin egen krönika om V75. Den hittar ni i dagens Sportbladet.

4 Scargel (Örjan Kihlström) fick en välförtjänt vila efter senaste starten. Hade tävlat flitigt och gjort det strålande bra. Sedan har han tränat på som vanligt och i de senaste jobben har han känts riktigt fin. Hästen är väldigt stark och var inte trött vid segern senast. Vi har siktat på det här loppet ett tag och förutsättningarna är passande med lång distans. Läget blev också bra och han är snabb ut bakom bilen. Jag tycker faktiskt att han är komplett för dagen, startsnabb, speedig, stark och löpärlig. Normalt sett borde han räknas med bra chans, säger Timo Nurmos.

5 Enjoy Kronos (Ove A Lindqvist) räcker inte på V75. Det gör han inte. Jag var väldigt nöjd med honom senast. Körde invändigt då efter hans gaffelbandsskada. Han satt faktiskt fast på 1.13,7 då bakom Face the Evil. Nu blir det ett snällt upplägg invändigt. Det är V75 och 2 600. Vi hoppas på lite pengar till maten, säger Ove.

6 Victoria Sisu (Micael Melander) tycker jag har fin form fortfarande men den här gången måste man ligga lite lågt. Vi var nöjda med henne i Hagmyren men nu är det längre distans. Jag tycker att vi måste ligga lågt, säger Petri Salmela.

7 Quantum Classic (Robert Bergh) har hållt formen länge och känns lika bra nu. Det går inte att klaga på hästen. Han gjorde en bra prestation senast och gör det bra mest hela tiden. Fått struliga resor ett par gånger bara. Jag håller honom högt men här möter han några bra hästar. Ett litet fält men med några bra. Jag är inte slagen på förhand men Scargel och G.Moll kan vara tuffa, säger ­Kari Vaaraniemi.

8 Nicolas Cake (Stefan Persson) är en häst som visat bra form efter sin comeback och har gjort det bra. Läget är så klart tråkigt men i ett litet fält bör det vara bättre chanser än om det hade varit tolv hästar. Resan är inget problem. Med tanke på hans form ska han räknas, säger Tommy Karlstedt hos Kari Lähdekorpi.

V75-2

1 Källdals Brauten (Patrik Nygren) har full form och ett perfekt läge. Vinner ej.

2 Marius (Krister Söderholm) äter och mår gott. Är bra i ordning. Uppgiften nu är svår men det gäller att deltaga och kämpa väl. Går han felfritt så är han bland de fyra-fem första, säger Rudoll Altin.

3 Locke (Jan-Olov Persson) verkar bra. Senast när han vann var han jättebra och gick i dödens hela vägen. Har varit fin efteråt också. Spåret är bra. Det är Stamping och Lome Stjernen emot. Blir ett spännande lopp. En intressant uppgift mellan min häst och de två. Med tre streck är det heltäckt, säger Janne.

4 Vildvitter (Rikard N Skoglund) börjar bli bra nu. Formen var på topp senast. Kändes mycket bättre då än gången innan. Jag tror att Vildvitter kan vara trea som bäst,, säger Robert Skoglund.

2 160 meter

5 Trollstegg (Ove A Lindqvist) känns riktigt fin nu. Formen har inte varit på topp tidigare, men nu så. Det är tufft med bra hästar emot så inte ska man gå och tro att man vinner. Han känns som sagt bra och brukar trivas på Skellftebanan också. Fyra-femma kanske, säger Gösta Lindberg.

2 180 meter

6 Moe Njord (Per Gustafsson) gick bra till slut efter galopp senast. Uppgiften nu är tuff. Kan vi vara fyra-femma-sexa är det bra. Jag tror att Lome Stjernen är bäst och tar hem det här loppet, säger Per.

7 Stamping (Bo Landgren) gick jobb i tisdags och ser bra ut. Uppgiften är rätt bra, det är Lome Stjernen som har kanonform. Garderar man loppet ska Stamping med. Han har bra form och stark är han. Med tanke på hans tillägg är de ganska jämna. Om Stamping öppnar bra kan han ha chans att hålla undan, säger Bo.

8 Pave Sterk (Jan Norberg) är formen säkert väldigt bra på. Han är jämn och duktig men springer lite för sakta. Vi kör som vi har gjort. Det fungerar väldigt bra och han är bra i ordning för dagen. Det finns tyvärr några hästar här som är lite bättre, säger Anders Stenman.

9 Clay (Robert Wilhelmsson) blev det fel för senast. Han trampade av sig en sko från start och sedan blev det galopp. Nu jagar vi pengar först och främst. Det är målet i alla fall, säger Robert.

2 200 meter

10 Best Elden (Ulf Ohlsson) var helt okej senast i ett montélopp och höll farten anständigt. Söker lite form och kommer få ett snällt upplägg. Han körs bara för en matlapp, säger Björn Karlsson.

11 Lome Stjernen (Örjan Kihlström) är allt normalt med. Varken bättre eller sämre. Är han som han har varit är jag nöjd. Uppgiften är ungefär som senast, fast det är färre hästar i loppet. Det kanske blir lättare att komma ifatt dem där framme. Normalt sett borde vi ha en bra chans att slå Stamping. Även om han är en duktig häst, säger Ingebjörn Öyhus.

12 Wikvinn (Björn Karlsson) var sämre I Finland senast. Det var inte samma tryck som på Hagmyren. Det var jäkligt kvavt där och tung luft. Jag tror att det satte ner honom. Annars verkar allting vara bra. Han jagar tredjeplatsen bakom favoriterna Lome Stjernen och Stamping, säger Björn.

V75-3

1 Face the Evil (John Östman) håller bra form för dagen och läget är perfekt med tanke på loppet. Hoppas att han kan hålla ut några av de andra och få rygg på någon bra. Typ Yorktown Gunner eller Bob Hope. Någon som håller hela vägen. Vinner gör han inte men tvåa, trea eller fyra kan han vara om det stämmer med löpningen, säger Gabriella Laestander.

2 Regent Royal (Ove A Lindqvist) gjorde ett väldigt bra lopp senast. Gick 1.14 över 3 100. Han avslutade riktigt fort över upploppet men han inte riktigt dit. Har bra form men jag vill först se att han räcker i guld. Det finns en liten möjlighet att vara bland de tre men seger kan bli svårt även om läget är bra, säger Ove.

3 Harlans Boogie (Stefan Persson) var inte som bäst senast och vi fräschade upp honom efteråt. Jag räknar med att han ska vara sig själv nu. Vi siktar in oss på en smygresa i den främre träffen och sedan hoppas jag att han kan följa med till en hygglig slant, säger Svante Båth.

4 Robis Ingo (Krister Söderholm) berättar Stig H Johansson om i sin egen V75-krönika. I dagens Sportbladet.

5 Yorktown Gunner (Örjan Kihlström) var vi lite besvikna på senast men sedan konstaterade vi att det var en månad sedan han gick ett riktigt lopp. Det var också för ojämnt tempo för hans del. Sedan var det något mer vi skyllde på också... Han har varit så fin hemma att det nog var så att han behövde det där loppet. Vi får prova och han ska inte vara helt borta, säger Catarina Lundström.

6 Bob Hope (Jorma Kontio) var duktig senast då han vann försök och final i det finska storloppet Suur-Hollolla-Ajo. Tog ledningen i en tuff öppning och höll säkert undan. Känns fortsatt fin efter detn. Debuterar i guld men det är en häst av hög kaliber i toppform som är mycket snabb ut. Det är inte det värsta guldloppet. Jag måste vara optimist, säger Timo Nurmos.

7 Pirate Copy (Ulf Eriksson) satt längre bak och gick med senast. Gjorde ett anständigt lopp som femma. Formen är som den ska men spåret blev inget vidare. Blir till att jaga pengar i första hand, säger Jimmy Jonsson i Robert Berghs stall.

8 Flying Herkules (Petter Lundberg) har ett riktigt tråkigt utgångsläge och kanske lite diffus form men känns fin. Bara han slipper dödens och kan få en vettig ryggresa brukar han kunna avsluta vasst. Om han är på humör. Han har en vassare spurt att tillgå än Face the Evil och är i grunden i bättre häst. Samtidigt har Face klart bättre form och läge för dagen, säger Gabriella Laestander.

9 Bobtail (Ulf Ohlsson) skriver Stig H­ ­Johansson om i sin V75-krönika.

10 Star Running (Bo Eklöf) gick okej senast i gulddebuten. Han behöver smygas med och komma in lite i guld. Det är en bra häst men jag tror inte att han är segermogen i gul än. Även om han tränar bra inför det här och gjorde det fint i den senaste starten, säger Tommy Karlstedt.

11 Mac Kindley (Robert Bergh) blev ­lite less i Norge senast. Fick gå i tredjespår innan han hamnade i dödens. Har ett dåligt läge och det drar ned chansen. Det är en platschans i första hand. Annars är han kapabel för klassen. Kan vara ett långskott, säger Jimmy Jonsson.

V75-4

1 Doyouwanttodance (Hanna Olofsson) är den som har bäst chans av alla ­våra hästar. Visst är spåret bra men hon måste först och främst hålla sig på benen. Hon är egentligen inte osäker. Det är bara dumheter hon håller på med. Vet inte vad det är. Taktik får vi se. Först får vi se hur hon öppnar men Hanna får köra som hon vill, säger Gunnel Fredriksson.

2 Livi Delight (Jaako Alamäki) har formen uppåt. Det var strul på vårkanten men nu har vi ändrat i träningen och hon känns bättre och bättre. Nu är det tufft även om vi har fått ett bra spår. Vi söker innerspår och försöker följa med. Hon kan duga till pengar. Det är tre-fyra bra och hon är chanslös mot dem men efter dom är hon nog med, säger Kari Vaaraniemi.

3 Juventus Töll (Gunnel Fredriksson) gick bra senast. Avslutade snabbt i loppet och gick bra till slut. Spåret är bra men får han pengar får vi vara nöjda. Doyouwanttodance är bäst. De andra två är ungefär likvärdiga men Juventus kanske har lite bättre stridsmoral än Barolo Thrust. Dessutom har han ett klart mycket bättre utgångsläge, säger Gunnel Fredriksson.

4 Staro Cold Carat (Robert Bergh) verkar det bara bra med. Gjorde ett bra lopp på Bollnäs senast mot hårt motstånd. Det verkar bra med honom efteråt och han ska ses med chans igen. Är ingen startraket, säger Jimmy Jonsson.

5 Chiara Sisu (Jorma Kontio) har fin form men svårt att räcka i det här sällskapet. Med bästa möjliga löpscenario kan hon vara med i platsstriden. Om hon är trea eller fyra är det nästan som en seger den här gången, säger Petri Salmela.

6 Livi Destiny (Patrik Nygren) körde jag jobb med i onsdags och jag var nöjd med honom. Det är långt ut på vingen men vi måste prova att köra framåt för att komma till. Då kanske vi kan få med oss en slant. Det är bra hästar emot men det här är en häst under utveckling. På sikt kan det bli en bra häst, säger Mats Bucht.

7 Stolen Identity (Örjan Kihlström) var vi väldigt nöjda med senast. Örjan också som körde. Hästen gick rejält sista 600. Vi provar så får vi se. Trots ett dåligt spår ska han kunna vara med bland de tre-fyra, säger Cattis Lundström.

8 Nautical Notion (Ulf Ohlsson) läser ni om i Stig H Johanssons V75-krönika.

9 Mafioso (Ove A Lindqvist) strulade det en del för senast. Han kom aldrig riktigt in i loppet. Kändes i alla fall lika bra som i de senaste starterna. Formen är det inget fel på. Här möter vi några som är alldeles för bra och något segerbud är han inte. Med riktig klaff på loppet kan han vara en platsrysare, säger Svante Båth.

10 Bring Me Luck U.S. (Stefan Persson) finns det inget strul att rapportera om. allting är bra och det kommer att bli barfota fram. Det är en väldigt lång resa den här gången men hon har rest och övernattat en gång tidigare. Nu blir det förstås två övernattningar men jag hade så klart inte startat här om jag inte hade trott att det skulle gå bra. Även om hon möter några bra hoppas jag att hon är en av dem som gör upp om segern. Det är klart att det ska vara lite tufft när det är så mycket pengar i förstapris, säger Stefan.

11 Barolo Thrust (Jan Norberg) fick ett svårt läge och motståndet är stentufft för hans del. Pengar vore väldigt bra även om det kan bli svårt för honom den här gången, säger Gunnel Fredriksson.

V75-5

1 Victory Farming (Patrik Nygren) ­galopperade senast men blev störd i starten och fick aldrig chansen. Sedan var den dagen förstörd. Han känns väldigt formstark i övrigt. Gick jobb i onsdags och allt var väldigt fint. Ska bli kul att se hur han står sig, säger Jesper R Nilsson.

2 Santino Amber (Jan Norberg) är snabb ut. Har en viss chans tack vare det.

3 Badger (Petter Lundberg) känns bra och det ska formen vara också. Jag kör med samma balans och utrustning som senast. Det är ett bra spår och han är ganska bra ut. Vi måste prova att köra från start. Petter får bestämma om han ska gå i ledningen om de kommer dit. Han är med långt framme, säger Valde Lindström.

4 Ivan Express (Mats Gällerstedt) känns bara pigg och rask sedan sista starten. Allt är väl. Ska eventuellt rycka framskorna för första gången. Om fötter och bana tillåter. Han är snabb iväg och spåret är inga problem. Han är så travsäker. Får jag ledningen så kör jag där så länge det går. Ska räknas, säger Mats.

5 Valuable Rose (Christian Månsson) är en fin häst som har galopperat bort massor av pengar. Borde ha mer pengar på sig än vad han har. Vi kastrerade honom för två månader sedan och nu känns det verkligen som om han har stabiliserat sig. På kapacitet står han bra inne men inte pengamässigt. Inte orealistiskt att vara med bland de tre, säger Christian.

6 Victor Big (Jorma Kontio) är väldigt framåt och ger sig aldrig. Hellre att han är lite för framåt ibland. Han är hyfsat snabb ut och jag skulle tro att Jorma kör offensivt. Han brukar inte ha något emot att sitta i ledningen. Jag räknar med att det blir offensivt, säger Gunnar Gabrielsson.

7 Trotteur (Robert Bergh) är en väldigt fin häst som vann senast efter ett litet tävlingsuppehåll. Han är bra för klassen och räknas tidigt. Springspåret vet jag inte hur han kan utnyttja. Känns inte så hypersnabb men kommer säkert iväg hyggligt. Räknas oavsett, säger Jimmy Jonsson.

8 Zam Fargo (Ulf Eriksson) känns bra men fick dåligt läge. Är startsnabb, så jag hade hellre haft ett framspår. Han går barfota bak. Läget drar ned chanserna men skulle det lösa sig har han kapacitet för att vinna. Men det är klart att det behövs tur härifrån, säger Steven Karström.

9 Zandra C. (John Östman) är en talangfull treåring som mött bra hästar hela tiden och gjort det bra. Än så länge har jag aldrig känt någon botten i henne. Däremot har det strulat en del för henne på slutet. Hon har haft problem med munnen men det är åtgärdat. Känns klart uppåt i jobben, säger Christian Månsson.

10 Mo Simon (Krister Söderholm) är allt bra med enligt de uppgifter jag fått. Det var synd att han fick ett bakspår då han är relativt startsnabb och hade fått en bra position med öppet spår. Formmässigt finns det inget att klaga på. Chanserna försämras av läget, säger Krister.

11 Maro Khan (Ulf Ohlsson) tror jag inte alls har någon tokig form. Bara han är rytmisk. Måste ha honom betydligt bättre än han var i Boden senast för då travade han som en kratta. Kan lova att han kommer trava bättre nu. Har jobbat mycket med honom sedan dess. Han känns finare och finare, säger Christer Johansson.

12 Muscles Rose (Örjan Kihlström) skriver Stig H Johansson om i sin krönika.

V75-6

1 Giant of North (Petter Lundberg) ska försöka vinna på lördag. Läget är bra och vi får se hur långt han räcker. Han är snabb ut och kan behålla ledningen om han vill, men det är open stretch så det är inte helt nödvändigt heller. Jag tror att vi kör snällt och sparar till slut istället. Gärna i rygg på ­Focus Ås, säger Stefan Ylipää.

2 Focus Ås (Jorma Kontio) har bra läge, bra form och en passande uppgift. Kommer han till ledningen så kommer Jorma att köra så länge lampan lyser. Det ska vara en bra chans, säger Petri Salmela.

3 Jackpot Gelj (John Östman) är allting bra med än så länge och det blir inga ändringar. Han hade sand i maskineriet i de första starterna i år men i de sista loppen har han fungerat bra och varit tiktigt duktig. Han är inte snabb ut och egentligen ingen kortloppare. Men han kan röra på sig, säger Kerstin Lundberg.

4 Electrum (Christian Månsson) har gjort det väldigt bra på slutet och enligt tränaren är han fortsatt i toppform. Det känns intressant. Han är ganska hygglig från start och vi gör ett försök att komma till ledningen. Därifrån är han obesegrad så här långt, säger Christian.

5 Big in Sight (Per Linderoth) har stått över lite för en skada men det är bara att köra från start och hoppas. Jag vet intye riktigt hur taktiken blir för att vara ärlig. Han är snabb ut i det där gänget. Det har jag listat ut. Man ska tänka på att det är open stretch också. Han kändes bra i veckans jobb. Var bättre än jag trodde faktiskt, säger Hasse Bergh.

6 Celer Victory (Susanne H Osterling) har gjort några hyggliga lopp. Senast blev det fel. Då gick jag på 800 kvar i tredje och blev kvar där ute. Det blev för långt och 300 kvar blev det segt. Det är pengar vi hoppas på. Räcker inte till för att segerstrida, säger Staffan Osterling.

7 Foreign Frenzy (Patrik Nygren) har jag haft i två månader. Kom från Walmann och var bra senast. Gick bra till slut då. Det kommer bli ett offensivt upplägg nu. Patrik får köra från start för att komma till. Det är inte det värsta motståndet emot heller. Jag var imponerad av honom i första starten för mig, säger Mats Bucht.

8 Staro Camp David (Bo Eklöf) ­STARTAR EJ

9 It’s a Face (Robert Bergh) kom bort

i ett taktiklopp senast. Känns fin i träningen efteråt. Läget tycker jag är ganska intressant ändå. Jag tycker att han är bättre bakifrån. Borde kunna dyka upp bland de tre-­fyra främsta, säger Henrik Larsson.

10 Allhillys Urania (Roger Nilsson) är i bra form men får svårt att ta tredje raka i den här omgivningen. Glad för pengar.

11 Tough Smash (Ulf Ohlsson) var faktiskt bra senast. Det var positivt. Fick en jobbig löpning men höll bra. Synd på läget den här gången. Med ett bra startspår hade han kunnat vara ganska tidig men nu gäller det att ha lite tur. Formen har han visat att den är fin, säger Uffe.

12 Alfonso Bob (Örjan Kihlström) håller nyttig form utan att vara helt på topp.

V75-7

1 Chakir (Per Gustafsson) gick ett lätt jobb i tisdags och formen är bra. Förstaspåret är inte så dumt med tanke på att det finns open stretch i Skellefteå. Han får smyga med och hoppas på en lucka till slut, säger Mattias Berglund.

2 Fia Fiktiv (Leif Eriksson) ska formen vara på topp på. Förmodligen blir det barfota. Får vi rygg ledaren eller andra-tredje utvändigt i högt tempo och sitta till 200 kvar ska det vara en bra platschans. Det är sådana lopp hon ska ha. Tål inte mycket annat tyvärr, säger Leif Eriksson.

3 O’Brian Index (John Östman) var bra senast. Hade varit borta länge och det blev en tuff öppning. Borde ha gått framåt med det loppet ordentligt. Han får ladda för ledningen och sedan får vi se hur långt det håller. Det är 1 600 och han ska gå i spets. Har han tagit senaste loppet på rätt sätt bör han ha hygglig chans att hålla hela vägen, säger Gabriella Laestander.

4 G.Q.Man (Ulf Ohlsson) vann senast från dödens och har varit bra på slutet. Det är min bästa chans. Jag tycker att han ska vara en av dem som räknas i det där loppet. Ulf får naturligtvis bestämma taktik men jag tror nog att han kör framåt direkt. Sedan får vi se, säger Mats Bucht.

5 Victory Sund (Stefan Persson) gick okej senast. Det verkar o9kej med honom efter det också. Hur han räcker till på V75 vet jag inte riktigt. Jag tycker att Einar är en lite bättre häst. Han kan öppna rejält och har gjort några riktigt bra lopp i ledningen också. Men det kan vara läge att släppa till Einar, säger Tommy Karlstedt.

6 Einar Celeber (Bo Eklöf) har inte haft någon tur på slutet. Det har varit mycket oflyt med dåliga spår och tuffa körningar. Om Eklöf kommer fram och ställer frågan måste Victory Sund släppa. Stefan släpper. På förhand känns Einar Celeber som vår bästa segerchans på V64, säger Tommy Karlstedt.

7 Nassau Town (Robert Bergh) gjorde ett bra lopp senast och är bra för klassen. Kan vara ett platsbud trots ett tråkigt spår. Men det är får svårt att tro på vinst med sjundespår, säger Jimmy Jonsson.

8 Man on the Moon (Örjan Kihlström) är i bra form men fick ett dåligt läge. Får hoppas på bra tempo. Så får vi se hur långt det räcker. Jag tror det blir svårt att räcka hela vägen. Då ska det till väldigt mycket tur, säger Catarina Lundström.

9 Balett Sund (Krister Söderholm) berättar Stig H Johansson om i sin krönika.

10 Speed Demon Love (Jorma Kontio) är också en fin häst med full form. Kommer vara bättre nu än han var senast. Tyvärr är bakspåret ett stort minus. Med ett framspår hade jag varit väldigt optimistisk. Nu måste man lita på turen och då blir det värre, säger Petri Salmela.

11 Mutola Bob (Ulf Eriksson) fick bakspår. Med ett framspår hade man nästan kunnat vänta sig vad som helst. Jag tycker att hon har utvecklats på så sätt att hon inte är helt slagen bakifrån om det bara blir körning. Många tycker att det bara är en spetshäst men jag tror att hon kan vara med bland de tre bästa även här bakifrån om det stämmer, säger Kari Vaaraniemi.

12 Liberty F.H. (Petter Lundberg) är ny i klassen och har bricka tolv på kort. Känns inte som att det går att tro på något även om formen är bra. Kör på chans och hoppas på det bästa. Vi tar dem en annan gång istället, säger Jesper R Nilsson.

Martin Berg