Stig H:s stjärnhäst allvarligt skadad

TRAV

Karriären i fara

Stig H Johanssons stjärna Plantagenet är skadad - igen.

Framtiden är nu oviss för elitloppshästen.

– Prognosen är nog inte så god, säger Stig H Johansson på sin hemsida.

Plantagenet har inte startat sedan Elitloppet förra året. Han fick en gaffelbandsskada och har inte tävlat på över ett år. Den 8 juli kvalade han för Erik Adielsson på tiden 1.16,8 på Solvalla. Hästen bedömdes som startklar och meningen var att han skulle göra comeback i Gotlandslöpningen i Visby på fredag.

Upptäckte svullnad

Nu blir det inte så. Efter ett finslipande träningsjobb upptäcktes en svullnad på frambenet där Plantagenet tidigare haft sin gaffelbandsskada.

– Det är uppenbarligen den gamla skadan som spökar igen. Nu kommer Plantagenet att genomgå en ny behandling, för att sedan gå hem till ägaren i Finland, berättar Stig H Johansson på sin hemsida.

– Behandling, vila och uppträning har gjort att det blivit en lång väg tillbaka för honom. Därför känns det förstås surt att det här skulle hända. Plantagenet borde fortfarande haft en del att hämta om han fått vara kurant. Nu lär det dröja innan han är tillbaka igen, om någonsin. Prognosen är nog inte så god, säger Stig H.

Sjuårige Plantagenet har tagit 27 segrar på 59 starter och sprungit in 3,1 miljoner kronor. Han har travat rekordet 1.10,1.

Michael Carlsson, Kanal 75