Lär upp TV4:s affischnamn – om Maharajah

avMadeleine Brohlin

1 av 2 | Foto: TV4 PLAY

TV4-profilerna i Nyhetsmorgon kan inte förstå varför vuxna män börjar gråta av Maharajahs seger i Prix d’Amerique.

Med tårar i ögonen förklarar deras kollega Per Skoglund hur stort det är.

– Hästen som var nere för räkning, hästen som var utdömd av halva svenska befolkningen. Han reser sig på nio, som en boxare, och slår en fet uppercut rakt i fejan på de franska fantomerna, säger Skoglund i TV4.

Det franska storloppet Prix d’Amerique blev en snackis i Nyhetsmorgon i TV4. Programledarna Peter Jihde och Tilde de Paula kunde inte riktigt förstå varför Maharajahs vinst i Prix d’Amerique rör upp så mycket känslor.

– Vi försöker förstå varför vuxna män och kvinnor gråter, säger Jihde.

”Vi undrade vad som var fatt”

Han får medhåll av TV4-kollegan Johan Macéus som berättar att när Per Skoglund kom till jobbet tidigt på måndag morgon var han rörd.

– Halv fyra kommer han och är helt upprörd och vi undrade vad som var fatt, men det är ju det där, det är kusarna, säger Johan Macéus och pekar på ett uppslag med Maharajah från måndagens Sportbladet.

”Jag skrek så mycket”

Per Skoglund försöker förklara i sändningen vad en svensk seger i storloppet betyder.

– Ni kan inte förstår det här. Jag skrek så mycket, jag har aldrig skrikit så mycket i hela mitt liv någonsin och jag kommer nog inte göra det igen.

– Maharajah, det svenska utomjordiska väsenet, vann Prix d’Amerique, världens tuffaste och största travlopp. Hästen som var nere för räkning, hästen som var utdömd av halva svenska befolkningen. Han reser sig på nio, som en boxare och slår en fet upercut rakt i fejan på de franska fantomerna. Och Örjan Kihlström kör sitt livs lopp vid världens viktigaste tillfälle, säger han.

– Du har faktiskt tårar i ögonen, säger Tilde de Paula  i sändningen.

Här kan du se hela klippet från måndagens Nyhetsmorgon.