”Är korpserien nummer ett”

TRAV

Att kallblodssporten får större uppfödar- och ägarbonusar än varmblodssporten är en stor skandal, enligt Lutfi Kolgjini.

Nu får han mothugg av kallblodskungen Jan-Olov Persson.

– Han vill bara skapa debatt, men jag är helt övertygad om att vi behöver mångfalden i svensk travsport, säger han.

Foto: Lutfi Kolgjini.

I stjärntränaren Lutfi Kolgjinis senaste krönika i Sportbladet skriver han om nya tävlingssystemet för 2014 och ekonomin inom travsporten.

Kolgjini hyllar det nya divisionstänket och menar att, som han kallar dem, korpserierna inom travsporten måste få mindre pengar.

– På tal om korpen så såg jag att korpsporten nummer ett, kallbloden, fortfarande får större uppfödar- och ägarbonusar än varmbloden. En STOR skandal.

Hela den sporten lever på varmbloden. Ändå premieras en sport som inte betyder ett skit i stora sammanhanget. Feltänk!, skriver han.

”Häruppe är det stort...”

Kallblodskungen Jan-Olov Persson skrattar när han får höra om ”Luddes” utspel.

– Ludde hugger på allt, han vill skapa debatt. Jag är inte helt övertygad, men jag tror att vi (kallblodssporten) bär våra egna kostnader. Man kanske kan tycka att kallblod är ointressant om man bor i Skåne, men häruppe är det stort och det är styrkan här att vi har både kallblod och varmblod som tävlar, säger Janne.

– Tittar man på spel per invånare ligger Sundsvall i topp och Hagmyren är också med däruppe, det tror jag har att göra med mångfalden. Vi behöver mångfalden i svensk travsport. Lutfi säger alltid åt mig att sluta med skogshästarna när vi träffas, då tar jag med honom till stallet och visar honom någon fin avkomma till Järvsöfaks, då brukar han ge sig.