Nybrink: Sex rätt i lördags – nu sätter jag sjuan

TRAV

Micke Nybrink hjälpte läsarna att vinna i lördags – siktar på full pott i kväll: ”Hur ska jag kunna torska”

Tre spikar på hemmaplan:

Hultmans stjärna som vinner Elitloppet.

Nordströms bilföljare som var grym senast.

 Veijos nya kanon som sopar banan med dem.

Alltså, hur ska jag kunna torska?

Tipsen stämde okej i lördags. Mina 648 kronor i insats blev till 9145 men att påstå att jag var nära är magstarkt eftersom spiken Mellby Brunello var tvåa i V75-2. Det kändes ändå fint med ett mindre inslag. Om inte annat för reta alla äckliga näthatare (ni sprids likt ett virus) som ser det som sin uppgift att tala om för mig hur dålig jag är.

Vad säger ni nu då? Nana nana na na. Jag vann pengar. Jag är ruskigt bra, ha ha ha. 

Solvallas Extra V75-omgång i kväll är greppbar och jag tror faktiskt att jag sätter den. Det är inte alltid man har tre spikar med toppchans, tre hästar som inte behöver flyt för att vinna.

Trodde han var i mål

V75-1: Nimbus C.D. är det första singelstrecket. Per Nordströms treåring var hårt spelad i det största årgångsloppet, Kriteriet, men den dagen blev allt fel när hästen trodde att han var i mål efter 1 640 meter.

Tyvärr var det ett varv kvar.

Efter det har Nimbus svarat för starka prestationer fyra gånger på raken och särkilt senast var han förbannat bra. Då avslutade han strålande sista 800 i spåren men fick stryk av en stjärna. Nu brakar han till front och vinner.

V75-2: Xena Brick är hästen att slå i och med att hon har innerspår bakom bilen. Jorma Kontio försöker hålla ledningen och om det går är hon inte alldeles enkel att spöa. Robert Bergh gasar med Bradley som är uppåt igen och tål grovjobb.

V75-3: Solvallas svårslagna duo Nurmos/Kontio igen med Castor Boko som kan få ta över ledningen om Kemas Magic inte lyckas försvara innerspåret. Det här är oklart så jag målar. Röde Orm S.L. cashade jag in på senast till elva gånger och han blir underskattad igen.

V75-4: Dags att njuta för nu ska vi få se en skjutare. Veijo Heiskanens Riff Kronos är något extra. I de fyra senaste starterna har han varit brutalt bra och i min värld existerar inte förlust. Nu är jag ju lite slarvig med såna uttryck men den här gången är det på riktigt.

När han vann på Solvalla för tre starter sedan avslutade han med 1.08 sista 800 från köplats. Gör er själva tjänsten att titta på det loppet. Senast drog han fram Nimbus C.D. sista 800 och tassade undan på lätta fötter.

Här spelar det ingen roll var han hamnar; i ett litet fält kör Heiskanen på säkerhet och tar dödens varvet var.

V75-5: Lotuscherie blir svår­slagen felfri men motståndet är tufft och jag passar på att måla och hoppas att lillmattan träffar en skräll.

Bästa spiken

V75-6: Orecchietti kan var 2014 års Elitloppsvinnare. Jag är i alla fall inne på det. Han tar inte stryk av Monster Drive och ett i övrigt halvtrött gäng och är – pang – omgångens bästa spik.

Hur det går till? Vem bryr sig. Dödens är väl ledigt?  

V75-7: Hemskt svårt och det känns snudd på som om ingen vinner. Overtaker by Sib borde slå packet men hur är formen?

Doften av skräll är påtaglig.