Räddar konkurrent – med cirkuskonst

Foto: Här fångar Jean Michel Bazire sidostången och slänger den till rätta för kuskkollegan.
TRAV

Den franske toppkusken Jean Michel Bazire har tagit sig tillbaka till toppen efter sin svåra skada.

Nu vinner han flest lopp i Frankrike igen – och räddar konkurrenter med akrobatiska konster.

Titta på på klippet och se själv.

Under fjolåret svävade Frankrikes bäste kusk Jean Michel Bazire i livsfara efter en olycka på travbanan. Bazire drabbades av en stroke och låg länge med vänster sida förlamad på sjukhus.

Vägen tillbaka har varit tuff för sulkyvirtuosen – men nu är han bäst i landet igen och vinner flest lopp – som han brukar.

Räddade situationen

Bazire visade förra veckan även cirkuskonster i sin sulky. Han satt utvändigt om en konkurrent i de bakre leden av fältet när konkurrenten tappade sulkyns sidostång. Sidostången släpade efter marken och var en uppenbar fara. Stången hade kunnat fastna i marken, eller i något av sulkyhjulen och lett till otäck olycka, men Bazire räddade situationen.

Hur? Han sträckte sig mot marken och fick tag i sidostången, med den i handen slängde han den helt sonika över benet på kuskkollegan som sedan kunde lägga den till rätta och köra vidare.

Efter den snygga akrobatiken fokuserade de båda kuskarna framåt och körde allt vad det gick över upploppet.

Uppmärksammat av travkanalen

Det är den franska travkanalen Equidia som uppmärksammat Bazire och lagt upp ett Youtube-klipp på händelsen. Som bakgrundsmusik har kanalen valt att, passande nog, lägga David Bowies låt ”Heroes”.

Här kan du se hela klippet på cirkuskonsterna.