Okända spelare i Estland vann 22,8 miljoner kr på V75

TRAV

Miljonregn på V75.

Då jublade spelare i Sverige – och i Estland.

22,8 miljoner kronor gick till en eller flera spelare i Estland.

– Det är ett land som förekommer frekvent i vinstlistorna, men det här var naturligtvis mer än vanligt, säger ATG:s pr-chef, Hasse Svennehed.

Det var jackpott på V75 under lördagen där en ensam vinnare kunde plocka hem 59,3 miljoner kronor. Omgången innehöll flera skrällar, och efter Claes Svenssons seger med Örbäckens Cruella i V75-7 återstod enbart 56 kuponger med alla rätt.

Utdelningen: 1 057 768 kronor.

Succé i Estland

Tio svenska ombud hade en kupong med sju rätt, och ett system var ett andelssystem uppdelat i tio stycken andelar. 10 kuponger var inlämnade på ATG.se och spridda över hela landet. Det som väckte med uppmärksamhet var att sju av de vinnande systemen var inlämnade utomlands, och hela sex rätta kuponger hade lämnats in i Estland. Estniska spelare plockade hem 22,8 miljoner kronor – och tog stora delar av sjurättspotten.

– Estland är ett land som syns rätt så frekvent i vinstlistorna, men det här var naturligtvis mer än vanligt. Det man kan se är att det är genomgående V7-vinster, vilket innebär att man bara spelat för sju rätt, säger Hasse Svennehed på ATG.

På grund av fel i vinstlistan korrigerades texten efter cirka 20 minuter.