Almenäs: ”Då har man sex appeal?”

Foto: Kanal5play
TRAV

Sportbladet släppte nyheten under tisdagen: travtränaren Åke Svanstedts liv och karriär blir till film.

Filmen blev snabbt en snackis och diskuterades i Filip och Fredriks program ”Breaking News”.

– Åke Svanstedt är allt annat än PK, så det kan bli en bra film, säger Jessica Almenäs, som var med på telefon i programmet.

Just nu håller filmen om Sveriges ledande hästkarl, Åke Svanstedt, på att spelas in. Under tisdagen släppte Sportbladet nyheten att det kommer släppas en film om Svanstedt, som är en av de främsta travtränarna ­genom tiderna.

Nyheten spred sig snabbt och blev en snackis direkt.

”Hoppas de inte väjer för skandalerna”

I tisdagens ”Breaking News” i Kanal5, där Filip och Fredrik listar de hetaste dagsnyheterna, diskuterades bland annat Svanstedts nya film.

– Jag praoade hos Åke Svanstedt i åttan och besitter en nästan unik kunskap om honom, berättade Fredrik Wikingsson.

Som hjälp på traven för att diskutera filmen ringde tv-profilerna upp Jessica Almenäs, med lång erfarenhet av trav-tv och svensk travsport i sin helhet.

– Jag tror det finns förutsättningar att göra en bra film om honom, säger Almenäs.

– Sen så hoppas man ju att filmmakarna inte väjer för att ta upp stormarna och skandalerna, de här lite mörkare sidorna i Åke Svanstedts liv- och karriär, fortsätter hon.

”Stjärnan som bestämmer reglerna”

Filip Hammar kallade i programmet Åke Svanstedt för ”one-liner-leverantör” och fick medhåll av Almenäs.

– Ja, men precis. Det är ju också en anledning till att det här faktiskt kan bli en bra film. Åke Svanstedt är ju allt annat än PK (politisk korrekthet). Man får ju hoppas att de som sitter och klipper den här filmen inte heller är så PK.

Fredrik: Har Åke sex appeal överhuvudtaget tycker du? Går det genom rutan?

– Som travtränare är sanningen den att man inte behöver sex appeal för att få ligga. Det är faktiskt sant, nu vet ju inte jag så himla mycket i det området, men jag gissar...jag har hört, säger Almenäs och skrattar.

Filip och Fredrik tog även upp ämnet att de flesta travtränarna (och kuskarna) är flintskalliga.

De hade en tes om att det berodde på hjälmen som de bär nästan dygnet runt.

Jessica Almenäs:

– Min kollega Micke Nybrink brukar skämtsamt kalla Åke Svanstedt för travets O.J. Simpson, jag tror att han skojar, jag skulle mer kalla honom travets Zlatan; stjärnan som bestämmer reglerna, allt han gör och säger är intressant och då har man väl sex appeal?