Hyllningarna: ”Årets vinnare av Elitloppet”

Travprofilerna imponerades stort av Panne de Moteur

Panne de Moteur spänstade undan och hade gott om krafter sparade enligt Örjan Kihlström.
Panne de Moteur spänstade undan och hade gott om krafter sparade enligt Örjan Kihlström.

Experten Micke Nybrink hyllade Panne de Moteur efter uppvisningen i går. Han menade att hästen är storfavorit till Elitloppssegern.

Nu får han medhåll av flera profiler och travfans.

– Jag tror vi fick se årets Elitloppsvinnare, säger V86-experten Patrik Fernlund.

Den stora snackisen efter onsdagens V86-tävlingar var Stefan Hultmans stjärna Panne de Moteur som bjöd på show på Solvalla.

Hästen vann ”The Onions lopp” på ett mycket imponerande sätt. Hästen fick ett lopp utvändigt om ledaren, och segrade på en av årets snabbaste tider, 1.10,6 över 1 640 meter autostart.

Efter insatsen var många imponerande och hyllade prestationen. En av dem var experten Micke Nybrink som var lyrisk i V86 Direkt och snackade om Elitloppet.

”Krossar alla”

– Han måste väl vara inbjuden redan, eller hur? Han är en häst utöver det vanliga och en av de hetaste kanditaterna att vinna i år. Han är i alla fall min favorit. Det stinker Elitloppet nu, säger Micke Nybrink.

Flera profiler och travfans höll med Nybrink.

– Panne de Moteur ger rejält besked inför Elitloppet 2014, skriver Fredrik Ekman på Solvalla.

– Tror vi fick se årets Elitloppsvinnare precis. 6 Panne de Moteur krossar alla och såg fruktansvärt bra ut. Rysningar, skrev V86-experten Patrik Fernlund.

”Helt outstanding”

Åsa Mårdskog skrev på Twitter:

– Ojojoj! Panne de Moteur! #älskatrav

Flera av Panne de Moteurs delägare skrev på Travkompaniets sida på Facebook och var nöjda med beskedet. Tidigare under dagen hade de nåtts av nyheten att deras andra stjärna Maharajah kommer fokusera på avel och inte kommer till start under hela sommaren.

– ”Svarta blixten” var helt outstanding i går och en inbjudan till Elitloppet lär komma som ett mail i lådan. Men att gå så långt som att utnämna honom till favorit i loppet är att ta i, skrev någon.

– Attans, ingen Maharajah i Olympiatravet. Vi får hoppas Panne de Moteaur blir inbjuden, skriver en annan delägare.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!