”Inte haft något flyt med spårlottningen”

Peter Untersteiner berättar om sina chanser på V75 • Jackpott 50 miljoner • ”Behövs lite flyt”

avAndreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
Peter Untersteiner
Foto: Foto: Malin Albinsson / TR BILD
Peter Untersteiner

Vi har en stor V75–jackpott på Jägersro med minst 50 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Halmstad–tränaren Peter Untersteiner skickar nio hästar – de flesta har tuffa utgångslägen.

– Jag är nöjd med allt utom lägena, säger den 58-årige proffstränaren till Trav365.

Oktober har varit en bra månad för Halmstad-giganten Peter Untersteiner. Höjdpunkten upplevde han under Åbys SM-dag med V75, där han blev stor vinnare med sina tre SM-titlar.

På lördag står han återigen i händelsernas centrum då han reser till Malmö-banan med tolv hästar – nio av dom på V75.

Omgången på Jägersro kryddas av en stor jackpott på 50 miljoner kronor – bara i sjurättspotten.

– Jag är nöjd med de flesta av hästarna men jag måste säga att lägena verkligen hade kunnat bli bättre, säger tränaren.

I den inledande avdelningen startar Undigious Diamant från spår sex i Oktoberstayern.

Loppet går över distansen 3 140 meter med voltstart.

– Jag var riktigt nöjd med honom senast i Hamburg då vi blev tvåa. Jag tycker vi möter några tuffa hästar på tillägg och jag skulle bli förvånad om vi skulle vinna, även om springspåret är intressant. Barfota fram plus första norskt och även första rycktussar.

”Visade fin skalle”

I nästa lopp på Jägersro (V75–2) har Peter två hästar till start.

Henriette Larsen kör Kapten Kidd från spår elva och Peter själv sitter upp bakom segermaskinen Pere Ubu – från ett tolftespår.

Klass II-försöket körs över 2 140 meter med voltstart.

– Kapten Kidd har fått ett läge som hade kunde varit bättre och det blir svårt att komma till härifrån. Han har stått över ett par månader och jag får ligga lågt med tanke på omständigheterna, säger Peter och fortsätter berätta om sin andra häst i loppet.

– Pere Ubu har sett fin ut på slutet och senast visade han fin skalle när han höll undan till seger. Jag är nöjd med allt utom läget och man behöver alltid lite flyt från dessa utgångslägen – men från ett bättre läge hade jag varit riktigt optimistisk.

Get Ready On Tour skrällvann senast och startar nu från spår tio i V75–3.

Klass I-försöket körs över 2 140 meter med autostart.

– Överraskade senast på Åby under SM-veckan men jag tror det blir tufft att upprepa det nu. Han känns fin i träning och får smygas in i det sista.

”Två fina insatser”

I den fjärde avdelningen har Halmstad–proffset två hästar till start. Beluga West från ett åttonde spår och Princess S.W. startar från bricka elva.

Det är ett lärlingslopp för ston och Peters hästar körs av Henriette Larsen och Peter Zadel.

Loppet går över distansen 2 140 meter med autostart.

– Beluga West har svarat för två fina insatser på slutet och men från detta läge är det vingelrisk. Allt känns som det ska i träning men härifrån behöver vi en hel del klaff.

– Princess S.W. vann senast trots att travet inte fungerade helt perfekt. Jag har haft svårt att få ordning på henne i år men det finns mycket hög kapacitet. Om det stämmer för henne håller jag henne lite högre för dagen av mina två i loppet, berättar Untersteiner.

”Trivs ihop”

De jobbiga utgångslägena fortsätter i Silverdivisionen (V75–5). Pastor Power startar från spår tio över distansen 1 640 meter med autostart.

– Han blev avslagen av en invändig häst senast på Åby och jag var ändå nöjd med den prestationen. Allt känns fortsatt fint i träning men vi möter flera bra hästar i loppet. Från det här läget blir det tufft att vinna och han får räknas som en outsider.

I den avslutande avdelningen (V75–7) har Peter två hästar till start – båda från bakspår. Det är bronsdivisionen som ska avgöras och Everton startar från bricka nio. M.T.Mighty Winner har dragit ett elftespår.

Racet körs över 2 140 meter med autostart.

– Everton har verkligen gjort det bra på slutet och radat upp segrar. Jag är nöjd med hästen i träning men nu har vi helt andra förutsättningar med bakspår. Det är dessutom flera bra emot och det är alltid tufft att stå med bakspår.

– M.T.Mighty Winner gör alltid jämna och fina insatser och jag vill säga att hästen aldrig varit sämre än trea med Henriette. Dom verkar trivas bra ihop och sedan är det svårt att veta hur långt det räcker, avslutar 58-åringen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav

Hästar

Jägersro

Halmstad