Det döptes ”Bajen-hästen” till: Naturligt

Får sitt namn efter Hammarby-ikonen

Hammarby-ikonen Kennedy Bakircioglü drog tillsammans med proffstränaren Ulf Stenströmer igång en ny satsning – ”Bajen-hästen”.

Nu har hästen fått sitt namn. Oh Ah Kennedy.

– Den ramsan var ju populär på Tele2 Arena, och Söderstadion, säger Ulf Stenströmer.

Så sent som i maj klev Hammarby-ikonen Kennedy Bakircioglü, 38, in som hästägare efter sin avslutade fotbollskarriär – då han blev delägare i travhästen Frisco Runner.

– Äntligen, jag är jätteglad, sa Hammarby-ikonen till Trav365 då.

Bakircioglüs intresse för travsporten har växt och i september drog han tillsammans med Axevallaproffset Ulf Stenströmer igång en ny satsning på trav – nämligen ”Bajen-hästen”.

På Kriterieauktionen i Stockholm i september inhandlades en häst, tänkt att få med flera Hammarby-supporters runt om i landet på som delägare, en häst som kommer att tränas av just Ulf Stenströmer. Den 45-årige proffstränaren är nämligen en inbiten Hammarby-supporter.

Nu har hästen fått sitt namn. Oh Ah Kennedy.

”Naturligt och lämpligt”

Just namnfrågan för ”Bajen-hästen” var inte helt enkel, innan beslutet togs att den skulle heta ”Oh Ah Kennedy”.

– Vi hade lite olika förslag och mitt personliga förslag var King Kennedy X, men det var några som tyckte att det kunde förknippas med en ölsort som finns, så det namnet blev det inte. Sedan var det några som kom med förslaget om Oh Ah Kennedy, den ramsan var ju populär på Tele2 Arena och Söderstadion, när Kennedy spelade, berättar Ulf Stenstömer och fortsätter:
– Kennedy är ju en av de som jag bollat med kring det här projektet och som varit med på det här, och han är även med som delägare till hästen och då många förknippar Kennedy med just Hammarby så kändes det både naturligt och lämpligt att Bajen-hästen skulle döpas efter Kennedy. Kennedy själv tyckte det var grymt att hästen fick ett namn som förknippades till honom.

”Ingenting att klaga på”

Intresset för ”Bajen-hästen” för klubbens supporters har funnits sedan idén föddes, men andelar finns fortfarande kvar.

– Erbjudandet gäller ju till sista december så det är ingen panik, jag får väl ta några fler själv om det blir några kvar och jag är inte orolig. Det är en jättefin häst som joggar fyra-fem dagar i veckan och som sköter sig perfekt, det är bra spänst i hästen och jag har ingenting att klaga på i varje fall, säger Ulf Stenströmer.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!