”Svår att slå i ledning – superspik på V75”

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Romme den 28 december • Spik • Drag • Superkusken med mera

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Romme den 28 december.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superspiken

Kommer direkt i inledningen där jag tror att spetsstriden blir avgörande, fördel för 7 Electrical Storm (V75-1) som jag tror tar han om ledningen från sitt ensamma springspår och i ledningen tror jag han blir svår att slå. Han kommer med dokumenterad form efter att ha avslutat vasst till seger senast över lång distans. Han förstärks med Ulf Ohlsson i sulkyn som känner hästen. Jag tror han får styra i ledningen och sedan blir han som sagt svår att slå.

Bortglömda hästen

Hittar vi i avslutningen, jag tror att 3 Dom Perignon (V75-7) kan bli svår att slå från ledningen. Han är snabb ut och är min spetsfavorit, jag hoppas verkligen Jansson testar där och inte släpper till någon. Han har tagit fem segrar på sex försök i ledningen och jag ser ingen anledning att släppa den. Näst senast var han riktigt fin från just ledningen på V86 och jag hoppas på samma recept denna gången.

Superkusken

Som så många gånger förut så är har Örjan Kihlström många betrodda hästar på V75, han vinner oftast något lopp och jag tror han även gör det denna lördagen. Tycker dock han kör lite väl passivt med många hästar men det får man räkna med när man tror på honom. Går igenom hans chanser här under.

1 G.R.J.’S Wolverine (V75-2) kör Örjan första gången vilket är intressant. Han är mer stark än snabb och lär bli över från sitt innerspår. Tror han kommer sök sig ut och försöka ta dom på styrkan. Ska med om man tar några stycken.

6 Propulsion (V75-3) behöver ingen närmare presentation. En världsstjärna som bara ska vinna detta loppet, dock förlorade han faktiskt detta lopp förra året men var sjuk då. Jag läser att det blir tidig ledning här och då är det sjukdom emot igen för att han ska förlora. Överlägset Örjans bästa chans.

3 Guli Rubin (V75-4) har lopp i kroppen och kommer vara bättre denna gången. Täta starter är ett plus och han är snabb ut i voltstart, han har på åtta försök i spets tagit fem segrar vilket är bra och är hästen att slå från ledningen.

7 Karissa Bo (V75-5) står hårt inne i loppet men håller mycket god form. Örjan upp är intressant på denna häst och senast var hon bara bäst efter tung resa. Blir hon inte hängande i spåren och hamnar för långt bak kan hennes avslutning bli farlig.

11 Cactus (V75-6) besitter hög kapacitet men krånglar till det för sig ibland. Senast hade hon förmodligen vunnit om det löst sig tidigare för henne men avslutningen var inget och klaga på. Hon är ganska snabb ut i volten och skulle Örjan vara först fram kan han sitta på leken.

7 Global Undecided (V75-7) är högkapabel men ruskigt ojämn. Han var tillbaka efter paus senast och kom helt snett på det, går säkert framåt med loppet och är han så bra som han kan då kan dem andra få svårt att stå emot honom. Dock är han ojämn men given på kupongen om man garderar.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Hetaste utrustningsändringen

1 Whelk (V75-5) ska tävla med jänkarvagn för första gången vilket är spännande. Kan göra att hon öppnar bättre från innerspåret.

Förutsättningarna

Rommetravet står som värd för lördagens V75-omgång och det ser spännande ut. Tycker Romme är en skrällbana och det brukar kunna hända en del just på Romme. Världsstjärnan Propulsion kommer till start och visst har han en bra chans, dock väljer jag att gå på en annan som ”Superspiken” då jag först vill se Propulsion och hur banan ser ut. Det kommer att vara tio minusgrader och en bra bana men det kommer krävas broddar, förmodligen både fram och bak. Stort lycka till med liret! ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav