Svante Båths stjärna är klar för Elitloppet

Efter seger i årsdebuten – Attraversiamo till Solvalla

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Attraversiamo är klar för Elitloppet på Solvalla

Den fjärde hästen till Elitloppet på Solvalla är presenterad.

Det handlar om Svante Båths stjärna Attraversiamo.

– Han är redo att möta de allra bästa, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Attraversiamo avslutade fjolåret med att vinna det klassiska och ärofyllda Svenskt Travderby på Jägersro. För två veckor sedan gjorde den nu mera femårige hingsten årsdebut på V75 från Umåker och Svante Båths stjärnhäst imponerade vid seger.

Attraversiamo imponerade så pass att han nu som fjärde häst, av totalt 16 hästar, blivit inbjuden till Elitloppet sista söndagen i maj. Det meddelade Solvalla under onsdagen.

”Var strålande”

Attraversiamo har hittills i karriären tagit 13 segrar på 19 starter och sprungit in 8,4 miljoner kronor.

– Han är redo att möta de allra bästa, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

I fjol vann Attraversiamo Prix Readly Express på den vassa segertiden 1.10,5 över medeldistans på Solvalla, vilket var nytt svenskt rekord för fyraåriga hingstar och valacker.

– Intrycket på honom när han vann Prix Readly Express var strålande och han krönte sedan säsongen med att vinna Derbyt. Attraversiamo, som alltid har varit en undantagshäst, ska bli spännande att se emot de allra främsta, säger Anders Malmrot.

Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor. Elitloppet avgörs på Solvalla söndagen den 31 maj.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN