Mejla

Carl Wangle

V86-skrällen som chockar alla spelare

Carl Wangle synar lopp för lopp på V86 • Systemet • Onsdagen den 3 juni på Bollnäs

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Xanthis Coktail är en superskräll på V86.

Efter Propulsions bragd i Elitloppet har man knappt hunnit landa.

Men vi måste gå vidare – och njuta av fortsatt fantastiskt travsport.

Och jag har en superspik på V86.


ANNONS: Nu kan du andelsspela med Sportbladets experter på V86, V75 och GS75. Här går du med i andelslaget. [Extern länk]


Men vi måste bara backa tillbaka till helgen på Solvalla några korta meningar.

Moni Viking slog världsrekord, Equrie D. visade att han tillhör den yppersta eliten och Propulsion slog sig in i historieböckerna genom att vinna Elitloppet i sitt femte försök. En saga som fick det perfekta slutet. Det känns därför lite likgiltigt att skriva V86-tips den här veckan, men efter att ha sett helgens travlopp på Solvalla så förstår man varför man älskar den här magiska sporten.

Trav berör och trav är fantastiskt. Därför var det ändå lätt att grotta ner sig i arkivet för att ta sig an V86 på Bollnästtravet.

Vi går igenom omgången lopp för lopp med mina måstehästar.

Ni fattar kapaciteten

I V86-1 startar Easy Cash igen. Hästen fick ett tufft lopp senast och att han inte kunde stå emot Kinky Boots (tänkbar Derbyfinalist) är inget att gråta över. Det kan vara så lätt att det är snabb revansch här. Men kolla gärna 11 First Ideal Man senast. Jisses, vilken insats. Jag blir inte alls förvånad om han skräller till låga procent. Och vi måste ha med 6 Harper Seabrook. Han slog ju för fasen Bythebook senast. Ja, då fattar ni kapaciteten. 

V86-2 är ett lopp som typ är olösligt. Jag satte hjärtat i halsgropen när jag började plugga. Tro mig, alla kan vinna. Tipset ändå till 1 Järvsö Majlis. Hon körs av Mats E Djuse som vinner i stort sett varje gång han kör kallblod. Hästen har fem segrar på sju lopp. Det kan vara en chansspik om man inte vill krångla. Jag litar på Mats E Djuse men den som har fet plånbok tar alla.

I V86-3 har jag en trio som sticker ut. 4 Angel Ovea kan vara stenklar. Jag känner ägarna till den här märren och faktum är att hon aldrig varit trött i ett lopp.

Hon är ganska lik mig i löpspåret. Kan hur mycket som helst men tar aldrig ut sig och blir trött. Men vill Angel Ovea så krossar hon allt i detta gäng.

1 R.K.Queen är startsnabb och kan leda runt om. 7 Gloria Victis ska tävla barfota runt om vilket kan bli hur bra som helst. Nej, jag spikar 4 Angel Ovea och litar på att hon tar i lite. 

V86-4 är nytt kallblodslopp och Mats E Djuse vinner nog igen. Kolla gärna Gott Klirr på slutet. Han är ruskigt stark och kapabel. 4 Hvalstad Odin utmanar och 2 Rappnor är hästen som tar ledningen. Ska ni ha en skräll också på systemet? 10 Tyri Loke är bättre än raden och är anmäld med amerikansk sulky igen.

Det gör mig livrädd

V86-5 är stökigt. Jag vågar inte säga att någon har mer chans än den andre. Men jag har ett drag som jag är ensam om, tror jag. 8 Xanthis Coktail är en den där V86-skrällen som chockar alla spelare och gör att värdet går från 300 kronor – till 30 000.

Jag litar inte på favoriten Euskara. Rikard N Skoglund kör ju min skräll och det är ett stort plus. Skoglund behöver steppa upp lite igen.

V86-6 är ett jäkligt fint kallblodslopp, hela 150 000 kronor väntar vinnare. Så klart har Jan-Olov Persson en hel armada med sig. Det lär behövas om man ska kunna slå storfavoriten 1 Grisle Odin G.L.. Han har vunnit 11 av 13 lopp i livet. Om inte spåret ställer till det så är det toppchans. Men procenten är alldeles för hög. Över 75 procent gör mig livrädd. Jag garderar.

V86-7 är ett lopp där det kommer krigas från start till mål. Treåringarna ska slåss och det kan bli att Jorma Kontio visar att gammal är äldst. Han kör 2 Bitcoind’ Arc som är en slugger. Han vann på Mantorp den 16 mars. Kolla gärna det loppet.

3 Dollar Doc är min skräll. Han spurtade sylvasst senast och blir att räkna med. Kör i tid då, Jörgen. Många verkar landa på 9 Cup of Tea. Nej, det är inget för mig. När vann Roger Walmann lopp senast?

V86-8 och jag har sparat det bästa till slut. 9 Whelk kan få drömloppet då det lär köras friskt i det här loppet. Whelk är en V75-häst som satt fast med rubbet sparat senast. Nu kan det bli perfekt och hon ska räknas.

Även 3 Charlock Wiking räknas. Startsnabb med grym spetskusk. Kan leda hela vägen.


ANNONS: Nu kan du andelsspela med Sportbladets experter på V86, V75 och GS75. Här går du med i andelslaget. [Extern länk]


Wangles tre bästa


4 Angel Ovea (Bollnäs, V86-3)

Är ett styrkefenomen som krossar allt.


8 Xanthis Coktail (Bollnäs, V86-5)

Är den där miljonhästen alla letar efter. Vinner på hårdhet.


2 Bitcoind’ Arc (Bollnäs, V86-7)

Kan gå på knock out. Jorma Kontio kör är stort plus.

Carl Wangles V86-system:

V86-1: 3, 5, 6, 11, 12 (7–9)

V86-2: 1 Järvsö Majlis (6–9)

V86-3: 4 Angel Ovea (1–7)

V86-4: 1, 2, 4, 5, 10 (6–7)

V86-5: 1, 2, 6, 7, 8, 11, 12, 15 (14–9)

V86-6: 1, 4, 6, 7, 8 (3–5)

V86-7: 2, 3 (7–11)

V86-8: 3, 5, 9 (7–10)

6 000 rader/1 500 kronor.

Av: Carl Wangle

Publicerad:

LÄS VIDARE