Körde ut till start – med fel häst: ”En riktig tavla”

Peter Untersteiners dråpliga miss: ”Tyckte det var konstigt”

Peter Untersteiner skulle köra 5 Mellby Korall i lopp 10. När han kom till start gjorde han det med fel häst, 1 Express Lime, som skulle starta i loppet efter. På bilden syns 1 Express Lime i sitt rätta lopp.
Peter Untersteiner skulle köra 5 Mellby Korall i lopp 10. När han kom till start gjorde han det med fel häst, 1 Express Lime, som skulle starta i loppet efter. På bilden syns 1 Express Lime i sitt rätta lopp.

Här är Peter Untersteiners dråpliga miss.

Inför lopp 10 på Mantorp körde han ut till start – med fel häst.

– En riktig tavla och det är helt mitt ansvar, säger Peter Untersteiner till Travronden.

Under måndagskvällen hade Stall Untersteiner, med Johan Untersteiner som tränare, sex hästar till start på Mantorp.

Pappa Peter Untersteiner var på plats för att köra hästar från det egna stallet samt åt andra tränare.

Fick 1 000 kronor i böter

Inför lopp 10 hände dock en dråplig incident, något som Travronden har rapporterat om.

Peter Untersteiner var på väg ut till start där han skulle kört stallets egna 5 Mellby Korall. Problemet var bara att Peter Untersteiner hade tagit ut fel häst. I stället satt han upp bakom Express Lime som skulle startat från spår ett i loppet efter. Mellby Korall stod kvar i gäststallet.

Mellby Korall fick i stället strykas ”för att ha uteblivit från start” och tränaren Johan Untersteiner tilldelades 1 000 kronor i böter ”för att utan giltigt skäl ha uteblivit från start med startanmäld häst/körsven”.

”Helt mitt ansvar”

För Travronden förklarar Peter Untersteiner det som hände – och han skyller inte på någon annan än sig själv.

– Den mänskliga faktorn slog in. För det första var det ingen ordinarie personal med på grund av semestrar och dylikt och jag hade lite bråttom mellan loppen. Inför det loppet körde jag ut med Mellby Korall men tyckte efter ett tag det var konstigt att jag hade ett på vojlocken och efter ett par hundra meter kände jag att ”fanken, det är ju hästen som ska starta i nästa lopp”, säger han till tidningen och fortsätter:

– En riktig tavla och det är helt mitt ansvar. Det här var ju fruktansvärt försmädligt att det ska hända med egentränad häst. Nu har det tyvärr hänt och vi får vinkla det som så att ingen är skadad, hästen mår bra och att det är bara på det igen. Jag ska naturligtvis kompensera ägaren.

Hur gick det då för Express Lime i lopp 11? Han och Peter Untersteiner slutade sexa i loppet.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN