Michael Carlsson

”Spikar spurtkanonen på V75 i Kongens by”

Michael Carlssons V75-tips • Söndagen den 15 maj på Charlottenlund

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Stoletheshow spikas i Köpenhamn ”Kongens By” när V75 gästar Charlottenlunds travbana. Här är V75-tipsen av Sportbladetx expert Michael Carlsson.
Stoletheshow spikas i Köpenhamn ”Kongens By” när V75 gästar Charlottenlunds travbana. Här är V75-tipsen av Sportbladetx expert Michael Carlsson.

Han spurtade ursinnigt till andraplatsen i Finlandia-Ajo senast.

Nu i Copenhagen Cup kommer Stoletheshows sylvassa avslutning att resultera i seger – och ta hästen ytterligare ett steg närmare Elitloppet.

Jag spikar Frode Hamres spurtkanon när V75 avgörs i ”Kongens By” på gemytliga Charlottenlund.


ANNONS: V75 i dag. Här kan du rygga Sportbladets andelssystem. Spelstopp 15.00. [Extern länk]


V75-1

Ett sprinterlopp över 1600 meter inleder omgången där mycket kan komma att avgöras i starten. 1 Marcello Wibb, 3 Photo Lavec och 4 Officer Stephen är samtliga kvicka från början. Nu brukar det vara svårt att hålla upp ledningen från innerspåret just på Charlottenlund, såvida man inte har en blixtsnabb häst från början. Marcello Wibb har gjort det bra på fransk mark sedan han lämnade Sverige och är härdad i tuffa gäng på Vincennes där han även har vunnit. Har haft en kortare tävlingspaus efter senaste starten men tränat på fint hela tiden enligt Martens och eventuellt kan det bli jänkarvagn den här gången. Officer Stephen har tävlat i Frankrike och i Holland och senast vann han ett lopp i tyska Gelsenkirchen från rygg på ledaren. Även han är snabb från början och det blir barfota fram till den hr starten. Är ett hett segerbud. När två träter kan det som bekant bli en tredje som vinner. 9 Guzz Mearas är en kapabel häst som nu har fått två lopp i kroppen efter ett längre uppehåll och han närmar sig toppformen. Kan få loppet här om det blir hård körning i täten och profitera på det.

V75-2

5 Skate Trix är en segermaskin med 14 vinster på 21 starter. Han övertygade vid segern senast där han efter en tuff inledning från spår åtta började med fjärdespår runt första kurvan innan han tryckte sig till ledningen efter ett halvvarv. Sedan svarade hästen allt och alla över upploppet och helt klart har den fyraårige hingsten en förstklassig inställning. Han är startsnabb får nu Björn Goop i sulkyn för första gången. Spår mitt i banan bakom bilen på Charlottenlund är det bästa och det kan vara så att han bara flyger till ledningen, även om det är flera startsnabba konkurrenter invändigt. Hursomhelst en bra segerchans, då han även kan vinna från andra positioner och är speedig med ett lopp i ryggar. 2 Kagan har börjat året starkt med två raka segrar som har tagits från ledningen med krafter kvar. Även han är snabb från start och Robert Bergh lär prova det som går för att svara ut de utvändiga hästarna från början.

V75-3

Ett stayerlopp över grunddistansen 2950 meter där de två mest betrodda står med 40 meters tillägg. Men både 13 Husse Boko och 14 Staro Leonardo gillar långa lopp och är absolut segeraktuella. 13 Husse Boko satt fast med sparade krafter i Gulddivisionen senast som vanns av Upstate Face. Han hade innan dess tre raka segrar varav två av dom i lopp som var längre än tre varv. Kan speeda ner samtliga om han får ryggar att gå i. 14 Staro Leonardo är en stark rackare som har visat fin form under våren. Näst senast var han helt överlägsen och imponerade över 3200 meter. Provades senast i Gulddivisionen i en deltävling till Paralympiatravet men då blev det galopp. Har både styrka och speed för att runda samtliga härifrån. 4 My Tambourine Man gillar också långa lopp och står intressant till på startvolten. Kommer från seger över 3160 meter och mycket talar nog för att Nicklas Westerholm kan få ledningen efter en bit, och får han sedan bestämma tempot lite kan hästen mycket väl rinna undan till slut. 


ANNONS: V75 i dag. Här kan du rygga Sportbladets andelssystem. Spelstopp 15.00. [Extern länk]


V75-4

1 Miracle Tile tog ledningen senast men släppte till Marion Fouty Bon efter 600 meter. Hon fick sedan chansen för sent och när luckan kom 100 kvar var hon utan chans att kunna hota de två främsta. Nu har hästen två lopp i kroppen efter sitt långa uppehåll och formen lär sitta där. Den här gången lär Erik Adielsson prova i ledningen om hästen lyckas hålla upp täten från innerspåret. Segeraktuell under alla omständigheter. 10 Dear Friend har kommit tillbaka strålande i år och efter segern för tre starter sedan fullföljde hon starkt som tvåa bakom Kali Smart gången efter. Senast satt hon långt bak i kön i finska Seinäjoki och kom aldrig riktigt in i matchen, men spurtade vasst i skymundan. Hamnar hon inte bara alltför illa till härifrån så kan hennes slutspeed tala segerspråk. 7 Eenymeenyminymoe har fyra segrar på de fem senaste starterna och efter att ha varit dålig näst senast på Solvalla var hon återigen tillbaka i vinnarcirkeln senast. Spår långt ut bakom vingen men tål att göra en del jobb själv. 5 Devs Daffodil är härdad i tuffa V75-lopp under våren och har mött hingstar. Senast var hon fyra i ett lopp som vanns av Oscar L.A. men hon besegrade då Rackham. Nu är det ”bara” ston emot och dessutom åker jänkarvagnen på för första gången i år. Se upp.

V75-5

Favoriten 6 Luuk Schermer jagar femte raka segern och har vunnit två lopp vardera i Holland och i Tyskland på slutet. Hästen har imponerat stort och framförallt senast var han helt överlägsen efter att tidigt ha övertagit ledningen. Han såg ut att ha gott om krafter kvar i mål och är nog en häst som har lite pengar på sig ännu i förhållande till sin kapacitet. Kan mycket väl krossa samtliga. 3 Noxx Vrijthout är också en segervan holländare som kommer från seger där han övertog ledningen i första sväng. Näst senast var han tvåa bakom ingen mindre än Chebba Mil som förra helgen vann Drottning Silvias Pokal. Han gjorde då ett mycket bra lopp och är ett hett segerbud här. 2 Mulberry har vunnit tio lopp på 15 starter och har övertygat i två raka segrar. Båda gångerna med krafter kvar och näst senast överlägset. Nu är det tuffare motstånd men från ett perfekt läge är han såklart given i striden.

V75-6

Årets upplaga av Copenhagen Cup ser jämn och öppen ut vid en första anblick. Det ser ut att vara flera om budet som slåss om segern och därmed kunna bli aktuell för en plats i Elitloppet. Men istället för att ta ett gäng hästar på systemet så väljer jag att spika. Jag har alltid haft ett gott öga till 10 Stoletheshow och han levererade bland annat som mitt drag här i spalten när han vann guldfinalen på Solvalla tidigare i våras. Den lilla spurtkanonen visade fortsatt toppform senast i Finlandia-Ajo då han avslutade strålande till andraplatsen över kort distans bakom den suveräna vinnaren Cokstile. Nu är det förvisso samma läge igen med bakspår men det är medeldistans och han har rygg på startsnabba Milligan’s School i starten. Stoletheshow är snabb den första biten och lär med lätthet följa ryggen framför och han torde inte behöva hamna alltför illa till. Sedan tror jag inte de övriga kan stå emot när Björn Goop lossar speeden till slut och han flyger förbi de andra över upploppet. Kretsen kring hästen med tränaren Frode Hamre i spetsen lär också vara sugna på en plats i Elitloppet efter att deras hårt betrodda Beads misslyckats i två starter för dem och galopperat bort sig. Lita på att de har satt sin Stoletheshow i bästa författning nu och att vi har en strålande prestation att vänta. Jag spikar då hästen är andrahandsfavorit bakom Milligans’ School i skrivande stund. Den sistnämnde var senast trea bakom Born Unicorn och Spickleback Face från ledningen och har kanske samma gnistrande form som tidigare. Det ska även bli intressant att se de svenskfödda hästarna Uncle Töll och Alcoy som har hittat stilen på allvar efter att de flyttat utomlands och bytt tränare till Erik Bondo respektive Vincent Martens Martens. Båda hästarna har stångats i tuffa gäng i Frankrike och på Vincennes där de har gjort det bra och skaffat sig hårdhet.

V75-7

3 Zeudi Amg gör debut för Alessandro Gocciadoro och som tidigare har tävlat mot tuffa hästar i Italien och bland annat mött elithästar som Face Time Bourbon, Alrajah One och Vitruvio. Nu har hon inte tävlat sedan i februari och är såklart lite svårbedömd, men Gocciadoro har kört 1.12,5 i 1600 meter i ett banjobb med hästen och är nöjd, men säger samtidigt att det inte är någon toppform på en gång. 1 Global Lover har gått i ledningen på slutet men varit lite seg den sista biten. Orkade inte i stayerloppet i Örebro mot tuffa hästar, och senast åkte han dit som knappt slagen tvåa kort före mål. Det var ändå en bättre insats och träningsrapporterna talar om att hästen har varit fin i backjobben under veckan och inte omöjligt att han återupptar segerraden igen. 6 Staro Obrigado är en kapabel häst som övertygade vid segern senast med krafter kvar. Han kördes fram i dödens och vann enkelt, även om det förvisso var i ett billigt gäng. Tuffare emot nu men given på systemet liksom 5 Eros Zola som var hårt betrodd i V75 i Örebro senast då det blev galopp. Satt fast i årsdebuten gången innan efter att ha fått ett snällt lopp. Kan mycket när han har en bra dag och om så är fallet här är han säkert aktuell för segerstriden.


ANNONS: V75 i dag. Här kan du rygga Sportbladets andelssystem. Spelstopp 15.00. [Extern länk]


Carlssons bästa:

5 Devs Daffodil (V75-4)

Härdad i tuffa V75-lopp mot hingstar. Möter nu ”bara” ston och dessutom åker jänkarvagnen på för första gången i år.

10 Stoletheshow (V75-6)

Strålande spurt i Finlandia-Ajo senast. Flyger förbi alla nu.

6 Staro Obrigado (V75-7)

Kapabel vinnarhäst som var överlägsen från dödens senast. Kan sänka alla igen.

Carlssons V75-system

V75-1: 4–1–9 (3–7)

V75-2: 5–2 (3–7)

V75-3: 14–13–4–6–12–8–7–15 (3–9)

V75-4: 1–10–7–5 (3–4)

V75-5: 6–3–2 (4–8)

V75-6: 10 Stoletheshow (9–3)

V75-7: 6–1–3–5–9–11 (2–8)

Systemet är på 3456 rader / 1728 kronor.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ämnen i artikeln