Sportbladets DD-tips

Expertens system och tankar.

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel – måndag 14 april.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1

Rankning: 1–5–8–3–7–4–2–9–6–10.

Kommentar: Det är ingen stor sport som bjuds i snabbloppet, men det ska bli kul att se Stay the Night i comeback. Han hade en bra säsong i fjol efter att ha återfunnit stilen sedan han bytt tränare. När det nu handlar om comeback är han troligen inte helt på topp. Men det här gänget slår han ändå från ledningen – om han nu håller den. Vi är inte helt säkra på det och när han troligen blir stor favorit är det läge att gardera. För skulle Stay the Night bli av med ledningen blir det inte så lätt att slå den som troligen istället sitter i den positionen, nämligen Order by Koffe.

DD-2

Rankning: 1–7–2–11–6–10–9–12–8–5–3–4.

Kommentar: Kul lopp, jämnt lopp, bra lopp. Caesar de Weluve öppnade snabbt till ledningen senast men fick inte vara i fred en meter av loppet, det var verkligen starkt av

honom att hålla undan. Och inte såg det helt slutsålt ut heller.

Är han lika bra igen – och håller ledningen – ja, då är han mycket svårslagen. Motståndet är dock hårdare än senast och det är lockande att gardera, vilket vi gör på V64. Med fem hästar. Men det är några av dem vi utelämnar som också kan bli aktuella. Tionderankade Photocopy Jerk vinner sällan men gick bra bakom vår tipsetta senast.

Per Nicklasson

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!