Tränaren: Zetterberg kommer följa loppet

TRAV

Efter två raka galopper.

I kväll ska Henrik ”Zäta” Zetterbergs löfte Aleksej ta revansch i storloppet på Solvalla.

– Det ser bra ut, men han får svårt att vinna över den korta distansen, säger tränaren Robert Bergh.

NHL-proffset Henrik ”Zäta” Zetterberg är en av världens hockeyspelare och gör stor succé i sitt lag Detroit där han är lagets lysande stjärna. I år har Zetterberg gjort 24 poäng för sitt lag på 22 matcher.

Ett av ”Zätas” stora fritidsintressen är trav och tillsammans med sin fru Emma Andersson äger han flera hästar. En av hans mest intressanta hästar är treårige Aleksej som inlett karriären på ett bra sätt. På 16 starter har hästen tjänat 360 000 kronor och i kväll gör hästen en intressant på Solvalla. Treåringen startar i V64-6, Big Noon Pokalen, med en kvarts miljon till vinnaren. Efter två raka galopper hoppas tränaren Robert Bergh på att hästen sköter sig den här gången.

– Galopperna har faktiskt varit av olika anledningar på slutet. Han trampade på sig själv i sista sväng i Umeå näst senast, annars hade han varit tvåa i mål. Senast vet jag inte riktigt, jag tror att han helt enkelt behövde mer vikt på vinterbanan, säger Robert Bergh.

”Kändes otroligt bra”

Hästen kommer köras av Carl-Erik Lindblom – som även körde i den senaste starten.

– Han tyckte att hästen kändes otroligt bra senast, så det passar att han får köra igen.

Vad tror du om loppet i kväll?

– Det ser bra ut men det blev väldigt tokigt. 1 600 meter är ett stort minus men jag tänkte att han skulle få göra några stater till i år. Han kan vara 3-4 men inte mer än så, det är en kombination av distans och läge som gör det.

Hur skulle drömloppet se ut?

– Han är segstark så han skulle ha tredje invändigt och full fart hela vägen. I sådana här årgångslopp brukar de hålla tempot uppe där framme och det är svårt att ta in 20 meters tillägg för fyraåringarna. Det är bra klass på treåringarna.

Kommer Zäta följa loppet från andra sidan Atlanten?

– Jag har inte pratat med honom men det utgår jag ifrån, han har koll. Han tycker om att spela på V75 och se när hans hästar startar. Han tippar nog ganska mycket på V75, i alla fall på sommaren. Det är en otrolig skillnad på vintern då han har mycket matcher, men jag är övertygad om att han kommer följa hästen i kväll.

Zetterberg äger även tvååriga Sex and the City, hur är läget med henne?

– Hon skulle ha startat nyligen men blev förkyld, nu har hon fått penicillin och allt ser bra ut igen. Hon hinner kanske starta en gång innan nyår, det är en fin häst med bra trav. Sen får vi se om det är en bra häst när det handlar om tävling, säger Robert Bergh till Trav365.