Åkes jackpottspik: Ses med bra chans

TRAV

Stall Åke Svanstedt har passerat 300 tränarsegrar i år.

Nu är chefen själv tillbaka efter en semester i Florida.

Inför V75:s jackpottävlingar lämnar han intressant information.

– Classic Tile är bästa chansen. Sedan finns det ett par till som kan vinna, säger Åke Svanstedt till Trav365.

Axevallatränaren har haft ett nytt succéår på travbanan. Stallets hästar har hittills sprungit in 37,2 miljoner kronor i år. Svanstedt toppar den allsvenska tränarligan i suverän stil före Lutfi Kolgjini vars hästar har sprungit in 32,5 miljoner kronor. Om tredjeplatsen slåss Stig H Johansson och Kari Lähdekorpi som båda ligger drygt elva miljoner efter Svanstedt.

– Det har återigen varit ett mycket bra år. Vi har en bra organisation och en mycket duktig personal som gör att allt fungerar perfekt. Jag är väldigt nöjd, säger Åke Svanstedt till Trav365.

”Allt har varit tiptop”

I onsdags kom tränarseger nummer 300 i år för Svanstedts hästar. Själv är han nyligen hemkommen från en semesterresa i Florida. Förutom att han har badat i den 30-gradiga värmen har han även tittat till sin nybyggda gård i Vero Beach.

– Vi har haft en jättebra semester och allt har varit tiptop, säger han själv.

Inför V75:s jackpottävlingar i Halmstad är Svanstedt glödhet. Han har tio hästar till start på V75 och bjuder Trav365:s läsare på sina bästa vinstchanser.

– Bästa chansen är Classic Tile (V75-6). Som jag har sagt tidigare tycker jag att hästen känns som en kanon. Han blev lite störd i starten senast av en galopperande konkurrent framför och tappade mark. Hästen avslutade sedan mycket bra över en opassande kort distans. Enligt Glenn H Persson kändes han jättefin i måndagsjobbet och nu är det en klart bättre distans. Han kan öppna bra och är väldigt stark och rejäl. Jag tycker att han måste räknas med bra chans, säger Svanstedt.

Vem är näst bästa chansen?

– Det måste vara Zwack (V75-2). Han gjorde ett bra lopp vid andraplatsen senast då han fick ett tufft slutvarv. Hästen hade stått över inför den starten och blivit behandlad, så jag tror att han går framåt ytterligare till det här loppet. Det har inte varit läge att ladda något ifrån start hittills hos mig men nu kommer jag att prova för ledningen. Han var tydligen väldigt startsnabb hos sin tidigare tränare. Normalt sett måste han räknas tidigt.

Vilka av dina övriga hästar ska spelarna beakta?

– Dexter Stone (V75-4) har gjort det bra i tre starter för mig men har haft ett litet uppehåll därefter. Han känns fin i jobben men det kan såklart fattas lite tempo när man kommer ut så här på V75. Men lång distans passar honom bra vilket han har visat på slutet. Femtespåret gör att vi kan tappa lite från start och han möter också några bra konkurrenter. Det är svårt att säga hur långt det räcker man han kanske kan vara med på en plats.

– Life Lover (V75-5) har gått jämnt och bra varje gång hos oss och har fin form. Bra läge här och med en fin resa är hon inte helt borta.

– Ester Zonett (V75-5) har visat uppåtform på slutet och hon har tidigare gjort det bra mot tufft motstånd. Möter inte lika hårda konkurrenter den här gången men att räcka från tillägg är aldrig enkelt på V75. Hästen jobbar bra och kanske kan ses som en outsider om det klaffar.

– Gidde T.H. (V75-7) var inte som bäst senast men hade då en halsinfektion. Innan dess har han varit riktigt bra i gulddivisionen och hävdat sig väl mot topphästar. Känns bra i jobben igen och lång distans passar eftersom han är så stark. Möter några bra på start och det kan bli dryga tillägg att ta igen. Vi har lite fördel av att det är några strukna hästar och med rätt resa kan han dyka upp i striden, säger Åke Svanstedt till Trav365.