Målfotot som gav dem 4,2 miljoner

23 personer delar nu på jättevinsten

Foto: TR Bild
Här är målfotot i V75–7 som gav Robin och 22 personer till 4,2 miljoner kronor

avChristoffer Wickman

TRAV

Här är målfotot som gav dem 4,2 miljoner kronor på V75.

23 vinnare delar nu på jättevinsten – 183 000 kronor vardera.

– Det är helt fantastiskt, säger Stefan Lundin hos Stockholms Turaffär.

I lördags avgjordes V75 från Bjerke i Norge och när krutröken hade lagt sig efter de sju V75-avdelningarna så återfanns en av de största vinnarna i Stockholm, och Stockholms Turaffär.

Där hade 19-årige Robin Andersson komponerat ett V75-system som blev värd 4,2 miljoner kronor.

23 personer hade köpt en varsin andel för 300 kronor och får nu 183 000 kronor tillbaka.

”Det tog väl åtta minuter”

Och det blev en lång, lång väntan för vinstgänget. I den sista V75-avdelningen blev det stenhårt i mål mellan Always On Time och Masterglide, och de hade bara med Always On Time på sitt V75-system.

– Det kändes som Always On Time vann när man såg loppet live, men det var ju stenhårt i mål och man vågar inte ta ut någonting i förskott, berättar Stefan Lundin, ansvarig för andelssystemen i butiken.

Resultatet dröjde i flera minuter, och till sist kom det sköna beskedet. Always On Time höll undan för Masterglide, med minsta möjliga marginal.

– Det tog väl åtta minuter innan resultatet kom och jag växlade mellan ATG Live och banan för att se om, och var, resultatet skulle komma först. Det var så mycket spänning inblandat.

Hur kändes det när resultatet kom, och ni vunnit 4,2 miljoner kronor?

– Det var fantastiskt så klart, och otroligt roligt. Speciellt kul är det för Robin som gjorde det vinnande systemet.

”Marginalerna var med oss”

Ja, hjärnan bakom det vinnande systemet heter Robin Andersson, en 19-årig travfantast.

– Han började göra andelar åt oss när han var 18 år gammal, vi hade ett andelssystem då som hette utmanaren och han frågade om han fick göra den, och första gången han spelade så drog han in 165 000 kronor, och då blev det så klart jättepopulärt direkt. Sedan har det gått trögt för Robin i några månader nu, det har inte blivit en krona tillbaka, och sedan smäller det till så här, det är fantastiskt. Det är också många trogna kunder som hänger i och köper andelar av Robin, och så får de betalt i form av 183 000 kronor för 300 satsade kronor, jättekul.

Vad säger Robin själv?

– När jag pratade med honom i lördags så hade han inte riktigt förstått det än, hur mycket pengar det egentligen handlade om. 23 personer hade ju fått 183 000 kronor var, varav en var Robin själv. Han var, jag ska inte säga chockad, men det var lite overkligt för honom att ta in det.

Stefan Lundin och Robin Andersson hade kontakt under hela V75-omgången via Messenger, och efter att vinnarna trillade in en efter en började de ana vad som var på väg.

– Inför den sista V75-avdelningen så sa vi att det nog endast var Masterglide som vi kunde missa på och det var ju också nära att det blev så, men den här gången var marginalerna med oss. Det har varit en del stolpe ut, nu var det stolpe in istället.

”Fantastiskt kul att läsa”

Systemet som Robin gjort innehöll en spik, Vainquer R.P.

– Robin lägger ofta ut systemet antingen sent under fredagen eller tidigt på lördagen och först när han lade ut systemet så hade han två spikar, och förutom Vainquer R.P. så hade han spik på Global Trustworthy. Han valde dock till slut att dubbla Global Trustworthy med Lionel N.O. då de skrek ut honom i ATG Live och på så vis fick han ta bort några hästar i V75-4, men det gick ju vägen ändå.

Hur har reaktionerna varit?

– Jättepositiva så klart, det är många som hört av sig direkt till Robin bland annat och många som skrivit i vår chatt på ATG Tillsammans. En person skrev att julen nu var räddad, och sådant är fantastiskt kul att läsa. 183 000 kronor är ju verkligen en peng som man kan göra något ordentligt för, säger Stefan Lundin.

Foto: Privat
Robin Anderssons system, och Robin själv i vinnarcirkeln vid ett tidigare tillfälle med stjärntränaren Daniel Redén
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav