ATG avslöjar detaljer – om nya spelformen

TRAV

Får namnet Top 7 – ska kunna ge miljonvinst till travspelarna: ”Extra allt”

Foto: ATG
Per Tellander, affärsutvecklingschef på ATG.

Trav365 kunde avslöja att ATG lanserar ett nytt spel i höst.

Nu berättar spelbolaget fler detaljer om Top 7 – som spelformen ska heta.

–  Vi har ambitiösa omsättningsmål. För oss är det en stor produktlansering som är minst lika stor som Boost, säger Hasse Skarplöth, vd för ATG.

Foto: Lars Jakobsson
Hans Skarplöth, vd för ATG

För omkring en vecka sedan avslöjade Trav365 att ATG har ett nytt spel på gång som kommer lanseras under hösten 2016. Ett enloppsspel som handlar om att pricka in de sju första hästarna och i vilken ordning de passerar mållinjen.

Vid fredagens pressmöte på Solvalla kunde spelbolaget presentera ytterligare detaljer kring spelformen. Även om de inte ville berätta allt – ännu.

För vinstutdelning krävs att minst häst ett och två sätts i rätt ordning. Alla sju första hästar i rätt ordning ger chans på miljonvinster.

Spelet ska ha extra allt

Spelet kommer att avgöras i V75-5 på V75-spelet och tar endast två minuter. Återbetalningen kommer vara 65 procent, precis som det är på V75 idag.

– Vi har arbetat hårt och länge med att ta fram en produkt som har extra allt – miljonvinster, utdelning ofta, billig att spela, engagerande, enkel och tillgänglig för lottköparen, men som samtidigt erbjuder en utmaning för skicklighetsspelaren. Nya Top 7 innehåller allt detta och vi ser alla fram emot lanseringen i höst, säger Per Tellander, affärsutvecklingschef på ATG.

– Vi har ambitiösa omsättningsmål. För oss är det en stor produktlansering som är minst lika stor som Boost, säger Hasse Skarplöth, vd för ATG.

Hyllas av Frankrike-tränaren

I Frankrike finns idag en liknande spelform, Quinté. På plats under fredagens pressmöte fanns den Frankrike-stationerade tränaren Anders Lindqvist och han hyllade satsningen med Top 7.

– Det här är en jävligt bra idé som kan attrahera spelare utanför Skandinavien.

Det här kan locka spelare i övriga Europa. Ett spel och sedan är det klart.

ARTIKELN HANDLAR OM

ATG