Trav

Fernlund slutar som V86-expert

Av: 

Christoffer Wickman

TRAV

27-årige Mattias Spante tar över stafettpinnen

Mattias Spante tar över rollen som V86-experten av Patrik Fernlund
Mattias Spante tar över rollen som V86-experten av Patrik Fernlund

Patrik Fernlund lämnar jobbet som Solvallas V86-expert.

Mattias Spante, 27, tar över stafettpinnen.

– Det ska bli riktigt kul, säger Mattias Spante till Trav365.

Spelexperten Patrik Fernlund har under flera års tid varit förknippad med ”V86-experten”.

På det sociala verktyget Twitter har han, mestadels från Solvallas travtävlingar, rapporterat om värmningar, intervjuer, vinnare och en hel del annat.

Men, nu väljer Patrik Fernlund att kliva åt sidan.

– Jag har haft några fantastiskt trevliga år på Solvalla, uppsnack, tips i vinnarcirkeln, andelsspel och Twitter-tjänsten har varit en del av mitt liv under flera år. Jag vill framför allt skicka ett tack till Tore Fyrand och Markus Myron som gett mig chansen genom åren, säger Patrik Fernlund.

27-årige Salabon Mattias Spante från Travtjänsten tar över rollen som V86-experten.

”Vet vad det handlar om”

– Det ska bli riktigt kul, Travtjänsten har haft samarbete med Solvalla och nu när Patrik har valt att hoppa av så har vi möjlighet att utöka det samarbetet. Jag kommer ha huvudansvaret och köra onsdagarna, säger Mattias Spante till Trav365.

Redan i kväll tar Mattias Spante över rollen, men till en början blir det en smygstart.

– Det här har gått ganska snabbt och vi smygstartar redan i kväll på Solvalla, men själva rapporteringen via Twitter kommer igång för fullt med start 4 januari.

Har du följt Patrik Fernlunds rapporteringar genom åren?

– Ja, det har jag gjort. Jag har både följt Patrik under hans resa, men också provat på det själv och hoppat in två kvällar, lite längre tillbaka, när han behövt hjälp så jag vet vad det handlar om.

Bästa tipsen

Förra onsdagen, när V86-omgången saxades mellan Solvalla och Åby, blev det en ensam vinnare på V86 som vann hela 6,7 miljoner kronor. Mattias Spante tror inte på en lika svår V86-omgång i kväll, när Solvalla och Jägersro arrangerar V86 Xpress.

– Jag tror det blir lite lättare i kväll, även om det finns ett par stora favoriter som kan falla tungt, så är det några som ser ut att ha bra uppgifter framför sig och jag tror på lägre utdelning.

Vad är dina bästa drag till omgången?

– 5 Västerbo Exact (V86-5) tror jag tar ledningen och därifrån ska det vara bra segerchans, han går bra i ledningen och jag tycker inte att skor är något jätteminus på honom då han gått bra med det tidigare. Sedan ska den finska gästen 2 Zumurella (V86-4) med tidigt på kupongen, hon är rätt osynad för spelarna men hon är riktigt bra och visade vid segern senast att skor inte är något problem för henne, säger Mattias Spante.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!